Εθνικές Εκλογές 2015

24/1/15 12:43

τελ. ενημ.: 24/1/15 12:43

Για ποιο λόγο να πάω στην κάλπη;

Ο Βασίλης ενσαρκώνει τον Έλληνα βιοπαλαιστή. Από μικρός ξέφυγε απ’ τη μοίρα της φυλής του. Δεν κρύβει ότι είναι Ρομά, πέτυχε όμως με την τιμιότητα και τον αγώνα του να ενσωματωθεί απόλυτα στην κοινωνία. Έφτιαξε το σπιτάκι του και με ιδρώτα στο καθημερινό μεροκάματο θρέφει την οικογένεια του και το καμάρι του, το μικρό γιό του.

Στα μέσα της εβδομάδας ανέβηκε τα σκαλιά του «π». Διατηρούμε σχέσεις από παλιά, όταν στα πρώτα στάδια της εφημερίδας ο Βασίλης αναλάμβανε το δίπλωμα της.

«Πείτε μου ρε παιδιά, γιατί να πάω να ψηφίσω; Δεν βρίσκω κανένα λόγο», μας αιφνιδίασε.

«Ακούω ότι είμαστε σε κρίση, το βλέπω γιατί δεν βγαίνει πια το μεροκάματο. Είδα όμως και πάλι να πετιούνται λεφτά για φέιγ βολάν, διαφημιστικά. Αυτά δεν θέλουν χρήματα; Γνωρίζουν πόσες άλλες ανάγκες θα μπορούσαν να πληρωθούν με αυτά τα λεφτά; Σε σχολεία, σε πραγματικές ανάγκες...»

«Κάθομαι το βράδυ στην τηλεόραση. Στήνω αυτί μα δεν παίρνω απαντήσεις. Πως θα βρω εγώ μεροκάματο; Δεν μας είπαν αν ποτέ οι συντάξεις θα γίνουν όπως πριν και κανένας δεν μου λέει αν εγώ τα επόμενα χρόνια θα μπορώ να πάρω σύνταξη. Μια σκέτη απογοήτευση... Φεύγουν τα παιδιά, αδειάζει ο τόπος  και κανείς δεν έχει απαντήσεις. Γιατί να πάω να ψηφίσω;»

Τα ερωτήματα του Βασίλη ήταν πολλά και καταιγιστικά. Εκφράζουν το μέσο Έλληνα, την αγωνία του για το αύριο που ξημερώνει. Τα πιο πολλά δεν είχαν απάντηση. Ίσως και το βασικότερο: γιατί να πάει στην κάλπη; 

Σχόλια άρθρου: 0