24.1.2023 14:24

«Ξεκολλάει» το Κέντρο Ομηρικής Προβολής – Βίντεο

Διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι το έργο μπαίνει ξανά σε τροχιά υλοποίησης και θα χρηματοδοτηθεί από δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ξανά, έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια, ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του Κέντρου Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα, με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου Κώστα Βεργίνα, να επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι μελετητές κατέληξαν στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνταχθεί ο φάκελος του έργου για να μπορέσει να λάβει χρηματοδότηση.

«Το ποσό που είχαμε προβλέψει αρχικά για μελέτες, της τάξεως των 30.000 ευρώ φαίνεται ότι δεν επαρκεί. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προγραμματισμού βρίσκονται σε συνεννόηση με τους υποψήφιους μελετητές για την εκπόνηση των προμελετών ώστε να προκύψει στη συνέχεια ο τελικός προϋπολογισμός για την εκπόνηση των κύριων μελετών του έργου και να αιτηθούμε χρήματα», ανέφερε ο κ. Βεργίνας, προσθέτοντας ότι το Κέντρο Ομηρικής Προβολής θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοκ).

Στον αντίποδα πάντως, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ομηρούπολης του συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» Νίκος Νύκτας, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της δημοτικής αρχής, κατηγορώντας τη για ολιγωρία, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να περάσει ακόμα μία χαμένη 4ετία για το συγκεκριμένο έργο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ