19.4.2022 15:32

Συμμαχία Αξιών - Ψήφισμα στήριξης των συνταξιούχων ναυτικών για τον Οίκο Ναύτου

Η ΣυμμαΧία Αξιών κατέθεσε σήμερα πρόταση ψηφίσματος για την στήριξη του δίκαιου αγώνα της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου - Συκιάδας, για την μόνιμη τοποθέτηση δύο γιατρών στον Οίκο Ναύτου.

Με το ψήφισμα αυτό προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο Χίου την στήριξη των αιτημάτων των συνταξιούχων ναυτικών και την λήψη απόφασης, προκειμένου αφενός ο δήμος Χίου να υιοθετήσει την θέση τους και αφετέρου να την αποστείλει προς κάθε αρμόδια αρχή με σκοπό την άμεση υλοποίηση των προηγούμενων δεσμεύσεων τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υιοθετεί και υποστηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των συνταξιούχων ναυτικών και συγκεκριμένα της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου – Συκιάδας, για την μόνιμη τοποθέτηση δύο γιατρών στον Οίκο Ναύτου και καλεί τους εμπλεκόμενους στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων τους.

Ως γνωστόν, η Χίος είναι η Περιφερειακή Ενότητα με τους περισσότερους ναυτικούς αναλογικά με τον πληθυσμό της. Αυτό το γεγονός αιτιολογεί πλήρως την αναγκαιότητα της τοποθέτησης δύο ιατρών, προκειμένου αφενός να εξυπηρετούνται οι ναυτικοί (εν ενεργεία, συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους) αλλά και αποκεντρωθούν οι υπηρεσίες και κατ’ αυτόν τον τρόπο να αποσυμφορηθεί το υπόλοιπο σύστημα, ώστε να παρέχει καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Ο Δήμος Χίου, επιπρόσθετα διαβιβάζει το πλήρες κείμενο των αιτημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού αλλά και μέσω της Βουλής των Ελλήνων σε όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ακολουθεί το κείμενο της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου – Συκιάδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ