15.4.2022 16:03

Οι "άριστοι" δουλεύουν τους Χιώτες ναυτικούς για τον ιατρό στον Οίκο Ναύτη

Προ των πυλών η κατάληψη του κτιρίου ενάντια στον διαρκή εμπαιγμό

Σήμερα, Παρασκευή 15 Απρίλη 2022, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου με την συμμετοχή των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων εκ μέρους των Συνταξιουχικών Σωματείων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας, με θέμα «Ιατρός στον Οίκο Ναύτη Χίου».

Όπως θα γνωρίζετε, από το 2014 και την υπαγωγή όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο νέο φορέα (ΕΦΚΑ), ο Οίκος Ναύτου Χίου σταμάτησε να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες στον ιατροφαρμακευτικό φορέα, στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειες των, που αυτή την στιγμή υπολογίζονται πάνω από 14.000 ασφαλισμένους.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμασταν για την τοποθέτηση ενός Ιατρού για την συνταγογράφηση φαρμάκων στον πρώτο όροφο του Οίκου Ναύτου Χίου, αλλά το μόνο που παίρναμε ήταν υποσχέσεις και μικρά διαστήματα λειτουργίας του.

Αυτό που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση που μας έδωσαν  από τον Οκτώβριο του 2019, για την μόνιμη και νόμιμη τοποθέτηση δύο(2) Ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ στον Οίκο Ναύτου Χίου σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου Χίου, με την παραχώρηση ορόφων του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Οίκος Ναύτη Χίου λειτούργησε μόνο μερικές μέρες κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ΜΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ» ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, από τον Βουλευτή της ΝΔ Χίου κύριο Νότη Μηταράκη και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, λες και είμαστε τα κοροϊδάκια τους, λες και έχουν να κάνουν με νήπια που με την αθωότητά τους πιστεύουν ότι τους λένε, αλλά να έχουν υπόψιν τους, ότι πίσω έχει η «Αχλάδα την Ουρά».

Κάνουμε γνωστό στους χιλιάδες ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη που καθημερινά ρωτάνε με αγωνία για το πότε επιτέλους θα λειτουργήσει σε μόνιμη βάση, ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται, και αυτή την φορά θα είναι πολύ πιο δυναμικός, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Κάποτε τους ευχαριστήσαμε δημόσια όλους για την επαναλειτουργία του Οίκου Ναύτη, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι ήταν μέρος του «παιχνιδιού» τους, ήταν λάσπη στα μάτια μας, ήταν άλλο ένα πολιτικό ψέμα.

Πιστεύουμε πλέον ακράδαντα, ότι τόσα χρόνια το δίκαιο αίτημά μας απευθύνεται σε πέτρινα μη έμπιστα και ανεύθυνα αυτιά, φαίνεται ολοκάθαρα πλέον και πρέπει να το εμπεδώσουμε φίλες και φίλοι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτη, ότι δεν μας υπολογίζουν, δεν υπάρχουμε, δεν είναι φαίνεται αρκετά τα όσα έχουμε προσφέρει και εξακολουθούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και στην πατρίδα μας.

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινάει η Μεγάλη εβδομάδα, μαζί της αρχίζει και η δικιά μας «Μεγάλη Εβδομάδα» στην οποία θα παρθούν οι αποφάσεις για τον περαιτέρω αγώνα μας, που θα φθάσει μέχρι και την κατάληψη του δικού μας Οίκου Ναύτη, σας καλούμε να είστε όλοι δίπλα μας, είναι ο δικός μας αγώνας, ήρθε λοιπόν η ώρα της Αλήθειας, μέχρι εδώ ήταν τα «Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Με Αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς                                                                                                                                          

ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ - ΣΥΚΙΑΔΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ