23.3.2018 18:28

Περιορισμένο ενδιαφέρον για την υποτιμημένη δημοτική περιουσία

Λίγο το έντονο κλίμα αποεπένδυσης, λίγο η πολύχρονη υποτίμηση της δημοτικής περιουσίας, καθώς ο Δήμος έχει μοναδικό του κριτήριο στους διαγωνισμούς το πρόσκαιρο κέρδος, έχει ως αποτέλεσμα το ιδιωτικό ενδιαφέρον αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας να είναι πολύ περιορισμένο.

Η τάση αυτή καταγράφηκε και σήμερα στη διαδικασία δημοπράτησης δυο δημοτικών ακινήτων (σε Βαβύλους και Πιτυός) από τη Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων. Τα δυο ακίνητα, που προορίζονται για χρήση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, απέκτησαν εκμισθωτές, πλην όμως το ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία ήταν πολύ περιορισμένο, συγκεκριμένα ένας ενδιαφερόμενος για τους Βαβύλους και δυο για το Πιτυός.

Ο σχεδιασμός πραγματικής αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, ως μοχλός ανάπτυξης ειδικά της υπαίθρου, χρειάζεται διαφορετική συνταγή κι ίσως η δημοτική αρχή οφείλει με άλλο πρίσμα να αντιμετωπίσει στο εξής τα επόμενα βήματα αξιοποίησης τμημάτων της περιουσίας της, ώστε και βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα να δημιουργούν και στο στόχο της πραγματικής ανάπτυξης να συμβάλλουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ