9.3.2022 14:47

Μη χρηστή διαχείριση στο πετρέλαιο των σχολείων βλέπει ο Δήμος Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα είπαν Χατζησταμάτης και Καρατζάς

Με έναν όχι και τόσο ορθόδοξο τρόπο, αυτόν της κατηγορίας της μη χρηστής διαχείρισης των αποθεμάτων πετρελαίου από τα σχολεία, επέλεξε να απαντήσει σήμερα ο Δήμος Χίου, στις αναφορές της ΕΛΜΕ Χίου αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων για τις ελλείψεις πετρελαίου.

Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης και Κώστας Καρατζάς έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί αναδεικνύουν ότι δεν υφίσταται η κατηγορία του μαρτυρίου της σταγόνας.

Ενδεικτικά ανέφεραν ότι το 1ο και 3ο ΓΕΛ Χίου μέσα σε σχεδόν 20 ημέρες κατανάλωσε 3.000 λίτρα πετρελαίου ενώ το 1ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό κατανάλωσαν 2.000 λίτρα μέσα σε σχεδόν 10 ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Χατζησταμάτης από τις 25-11-2021 έως και τις 28-2-2022 έχουν αποσταλεί 43 αιτήματα σχολείων για πετρέλαιο στον προμηθευτή πετρελαίου του Δήμου Χίου που αφορούσαν 45700l και έχουν ήδη πληρωθεί μετά από εκκαθάριση του Δήμου 25330,09€ από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου, για τα 24 σχολεία,  «με μια πρωτοφανή διαυγή διαδικασία ελέγχου και πληρωμής του πετρελαίου που εφαρμόστηκε μετά από πρόταση του Προέδρου της ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου».

Υψηλά τα αποθεματικά των σχολείων

Ο κ. Χατζησταμάτης, εκτός των άλλων επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση, η Σχολική Επιτροπή και τα σχολεία έχουν το υψηλότερο αποθεματικό που υπήρξε ποτέ, αποδίδοντας αυτό το γεγονός στο ότι ο Δήμος επί Δημαρχίας Κάρμαντζη ανέλαβε όλες σχεδόν τις κτιριακές συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και σταμάτησε ο Διευθυντής του κάθε σχολείου να γίνεται «εργολάβος».

Αποτέλεσμα του προηγούμενου, είπε, είναι ότι το σχολείο με το χαμηλότερο αποθεματικό να έχει 2146,58€ με 5 συνολικά σχολεία έως 5000€. 7 συνολικά σχολεία από 5000€ έως 10000€ και 12 σχολεία άνω των 10000€ και έως 42252,92€.

Τέλος επεσήμανε ότι, «η πρόταση τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσής τους είναι η πλέον ενδεδειγμένη για το διάστημα του ενός μηνός που μας ζητείται. Άλλωστε είναι μέσα στις υποχρεώσεις τις ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου να πληρώνει το πετρέλαιο το οποίο φυσικά εμμέσως πληρώνουν τα σχολεία αφού το ποσό αυτό τους παρακρατείται. Όσα σχολεία φυσικά δεν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν φυσικά και θα βοηθηθούν από την ΕΣΕΔΕ του Δήμου Χίου έως εκεί που το αποθεματικό της, το επιτρέπει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ