14.3.2022 10:30

Πετρέλαιο στα σχολεία

Δεν προνόησαν να πάρουν πετρέλαιο το 2021 μπήκε το 2022 και με τις τιμές στα ύψη προέβλεψαν 70.000 ευρώ για 103 σχολεία με 389 αίθουσες. Αποτέλεσμα το τέλος της εβδομάδας να βρει τέσσερα σχολεία να κλείνουν λόγω ψύχους στις δώδεκα το μεσημέρι και δεκάδες άλλα από σήμερα να αναγκάζονται να προμηθευτούν πετρέλαιο από τα αποθεματικά τους, χρήματα που έχουν εξοικονομήσει με μεγάλη οικονομία.

Περίμεναν να βγάλουν το χειμώνα με 200 ευρώ πετρέλαιο ανά αίθουσα με ανοικτά παράθυρα λόγω των μέτρων της πανδημίας. Αυτή είναι η χρηστή διοίκηση, για έλλειψη της οποίας έψεξε η δημοτική αρχή τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς. 

Συνεχίζουν το παζάρι για το πλαφόν πετρελαίου και χρημάτων στα σχολεία. «Να βάλουν μέχρι 300 λίτρα πετρέλαιο τους φτάνει ως το Μάρτη», «όσα σχολεία έχουν πάνω από 3000 ευρώ, θα βάλουν μόνα τους πετρέλαιο αλλά όχι πάνω από 500 λίτρα». Όλα αυτά τα τραγελαφικά στην πρωτοβάθμια γιατί στην δευτεροβάθμια δεν υπήρξε ούτε καν πλαφόν στο ύψος των αποθεματικών. 

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο; Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ