Πολιτισμός

27/9/18 10:50

τελ. ενημ.: 27/9/18 11:28

«Χάρολντ και Μωντ» από την εθελοντική ομάδα «ΘΑΛίΑ»

Η εθελοντική ομάδα «ΘΑΛίΑ» παρουσιάζει τη  Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, την αριστουργηματική κωμωδία του Κόλιν Χίγγινς  «Χάρολντ και Μωντ» στη βιβλιοθήκη «ΚΟΡΑΗΣ».

Το έργο μεταφράστηκε από τον Τάκη Καρνάτσου   ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Ελένη Αμπανούδη    

Υπόθεση:

Ο αυτοκαταστροφικός και εύπορος έφηβος Χάρολντ, έχει εμμονή με το θάνατο και ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθώντας κηδείες και ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ. Κάθε τόσο κάνει ψεύτικες απόπειρες αυτοκτονίας, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή της αδιάφορης, σνομπ και εγωκεντρικής καταπιεστικής  μητέρας του. Όταν ο Χάρολντ συναντά την «ΡΟΚ» ηλικιωμένη Μωντ σε μια κηδεία, γίνονται φίλοι και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Το κορμί του εικοσάχρονου Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου. Ενώ, πίσω από ΚΥΡΙΑ  ΜΩΝΤ  χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι. 

Η ΜΩΝΤ αποκαλύπτει στον Χάρολντ τις προοπτικές και αποχρώσεις που μπορεί να αποκτήσει η ζωή του. Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του στρατολογεί τον Χάρολντ σε μια υπηρεσία γνωριμιών, προκειμένου να αποκτήσει επαφή με τις γυναίκες. Όμως ο Χάρολντ αγαπάει την Μωντ. Την ημέρα των ογδοηκοστών γενεθλίων της, ο Χάρολντ της κάνει πρόταση γάμου. Η απάντηση της Μωντ είναι ηχηρή.

Το θεατρικό έργο με χιούμορ και δραματικό τόνο, αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας όσον αφορά στον έρωτα, στην μοναξιά, στις σχέσεις των νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, στην έλλειψη επικοινωνίας και στις γέφυρες που μπορούν οι άνθρωποι να χτίσουν μεταξύ τους.

 

Η είσοδος είναι με προαιρετική συνεισφορά-Ώρα έναρξης:20:00

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση