8.9.2018 12:02

Έκθεση για τα Eλληνικά Tαχυδρομεία κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφής

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», έκθεση για ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (γραμματόσημα, σφραγίδες, επιστολές) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (1919-1922), στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης».

Στην έκθεση, πέρα από τους χάρτες των Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα και τις σφραγίδες, εκτίθεται ένας μεγάλος αριθμός συγκλονιστικών επιστολών, από το Μικρασιατικό Μέτωπο (Εκστρατεία και Καταστροφή). Πρόκειται για πρωτογενείς ιστορικές πηγές που δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μάθουν ηρωικά κατορθώματα των άμεσων προγόνων τους και παράλληλα την αξία των υψηλοφρόνων αρχών και κύρια της πατρίδας, σε μια εποχή που το έλλειμμά τους αποτελεί ένα από τα κύρια αιτιατά της παρακμής  μας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει, με ομιλία του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρίας Αθηνών, Νίκος Μ. Καρδασιλάρης, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:30. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για Σχολεία και ποικιλώνυμους επισκέπτες, από Τρίτη 11 έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 15:00, όπου θα παρέχεται ενδελεχής ξενάγηση από επαΐοντες Καθηγητές.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ