16.1.2023 15:31

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Στηρίζουμε την 24ωρη Απεργία των εργαζομένων του Δήμου στις 17 Ιανουαρίου

Με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρούν σε πανελλαδική απεργία στις 17 Ιανουαρίου.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δήμο Χίου. Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και απαιτούμε δουλειά με ασφάλεια, όχι άλλα εργατικά δυστυχήματα, όχι άλλα θύματα.

Τα προβλήματα στους Δήμους είναι διαχρονικά, το τελευταίο όμως διάστημα με τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την αδιαφορία της για μέτρα στήριξης στην αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και οι αντιξοότητες για τους εργαζόμενους έχουν πολλαπλασιαστεί.

Οι Δήμοι χρειάζονται ενίσχυση προσωπικού, σωστή εκπαίδευση του προσωπικού, μέτρα προστασίας μέσα στους χώρους εργασίας, συντήρηση και τακτικοί έλεγχοι σε οχήματα και έγκαιρη επισκευή βλαβών. Ενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), πρόσληψη Γιατρού Εργασίας που θα απασχολείται με μόνιμη και σταθερή εργασία στους Δήμους, και προφανώς αύξηση στους μισθούς, αληθινή αύξηση που θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους και όχι τις κοροϊδίες που εξαγγέλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όχι άλλα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, όχι άλλη υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι άλλη περιφρόνηση στον κόσμο της εργασίας.

Στηρίζουμε την Απεργία και δεσμευόμαστε για την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας της σημερινής κυβέρνησης.

Ανθρώπινες συνθήκες, δικαιώματα, και ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ