Πολιτική

11/12/18 14:42

τελ. ενημ.: 11/12/18 14:50

Στη Βουλή μέσω του Ν. Μηταράκη οι καθημερινές διακοπές ρεύματος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπέβαλε ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, για τις πολύωρες, επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στη Χίο.

 «Κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας εξηγήσεις για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στο νησί μας, που έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι καταναλωτές καταβάλλουν κάθε μήνα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού τους στους λογαριασμούς ρεύματος και θα πρέπει να λαμβάνουν ανάλογες υπηρεσίες.

Δεν μπορούμε να περνάμε ώρες στο σκοτάδι, να προκαλούνται ζημιές σε τρόφιμα, φάρμακα και συσκευές, να απειλείται η ασφάλεια στις μετακινήσεις, και να ακούμε όλων των ειδών τις δικαιολογίες, ενώ το πρόβλημα παραμένει. 

Ο Υπουργός και η εταιρεία οφείλουν να απαντήσουν: Πού οφείλονται οι διακοπές, πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου και αν έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης. Τέλος θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τυχόν δυνατότητα διεκδίκησης αποζημιώσεων για ζημιές που έχουν υποστεί», τόνισε επί του θέματος ο βουλευτής.  

Δείτε επίσης