22.4.2024 9:27

Πρόταση Σταύρου Μιχαηλίδη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για Στήριξη των Συνταξιούχων Χηρείας

Ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου ανέδειξε την αδικία που συντελείται για τους συνταξιούχους χηρείας έναντι των υπόλοιπων συνταξιούχων, ενώ παράλληλα κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στήριξής τους. 

Πιο συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι χηρείας που αποφασίσουν να εργαστούν, θα υποστούν περικοπή επιπλέον 50% στην ήδη μειωμένη λόγω χηρείας σύνταξής τους, πολύ μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων. 

Ο κ. Μιχαηλίδης παρότρυνε την Υπουργό να άρει την άδικη μεταχείριση των συνταξιούχων χηρείας, προτείνοντας την υπαγωγή τους στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τους υπόλοιπους συνταξιούχους και προβλέπει λιγότερες παρακρατήσεις με στόχο την αύξηση του εισοδήματός τους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ