10.10.2022 9:36

Ζωτικής σημασίας το νέο ΕΣΠΑ για τον Καρφά

Πριν από αρκετές ημέρες στην Χίο έγινε η παρουσίαση της νέας προγραμματισμένης περιόδου του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Διαβάζοντας λοιπόν και παρακολουθώντας την παρουσίαση, συνειδητοποίησα την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάζεται για να ενταχθεί η περιοχή του Καρφά, μια καθαρά τουριστική περιοχή, στο πρόγραμμα, στα πλαίσια μιας συνολικής ανάπλασης.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον Καρφά μέσω μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας. Χρόνια τώρα όλοι στην περιοχή έχουμε διαπιστώσει πλήθος προβλημάτων μικρών και μεγάλων όσον αφορά τις υποδομές του οικισμού και όχι μόνο. Όλα μαζί συντελούν σε μια διόλου ελκυστική εικόνα.

Στον αντίποδα στους οικισμούς Καρφά-Μ. Λιμνιώνα υπάρχουν τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα (περίπου 40%) του νησιού μας.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η περιοχή επιβάλλεται να αναπλαστεί και να εκσυγχρονιστεί, ώστε να ξαναγίνει ο βασικός τουριστικός πυλώνας ολόκληρης της τουριστικής κίνησης του νησιού μας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο ΕΣΠΑ, μέσω των ΤΑΠ ΤΟΚ (Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων) περιέχει όλα εκείνα τα μελετητικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να προχωρήσουμε άμεσα σε εκπόνηση μελέτης για τη συνολική ανάπλαση του Καρφά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο προτείνω τα κάτωθι:

  1. Σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Θυμιανών με θέμα την διαβούλευση για την εν λόγω ανάπλαση.
  2. Σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Καρφά-Μ. Λιμνιώνα, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανάπλασης της περιοχής.
  3. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Θεματικής Συνεδρίασης για τον τουρισμό, ώστε να συζητηθεί η ανάπλαση και να τεθεί ως μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ