26.6.2020 9:24

Πότε επιτέλους θα σταματήσει η υποβάθμιση του Βροντάδου;

Πρωτίστως υπεύθυνοι είμαστε εμείς και δευτερευόντως οι εκλεγμένοι, ανεξαρτήτως παρατάξεως, τους οποίους τιμήσαμε με την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν στον ενιαίο Δήμο, ο οποίος τελικά έβαλε την ταφόπλακα στον Βροντάδο. Πολύ σύντομα θα πω ότι ο Βροντάδος προπορευόταν ακόμα και της πόλης της Χίου σε πολλά πράγματα της καθημερινότητας και όχι μόνο. Είμεθα αυτάρκεις από πολύ παλιά μέχρι τα τελευταία χρόνια που ενώ διαφημίστηκε η λεγόμενη αποκέντρωση, ο Βροντάδος κατήντησε να μην έχει πλέον ούτε περίπτερο, και για ψύλλου πήδημα να πρέπει να κατέβεις στη χώρα. Είχαμε ηλεκτρική, παγοποιείο, Αστυνομία, Αγροφύλακες, Οίκο Ναύτου, τράπεζα, ΟΤΕ και τελικά Δήμο και πολλά άλλα.

Θα μου πείτε ότι τα πράγματα και τα χρόνια άλλαξαν και συμφωνώ, με τη μόνη όμως προϋπόθεση να μας δοθούν αυτά που δικαιούμεθα σύμφωνα πάντα με τις σημερινές απαιτήσεις της ζωής. Από Βροντάδος γίναμε Ομηρούπολη, με τη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση και με δήμαρχο Βρονταδούση και καταλήξαμε Αντιδημαρχία και με όχι Βρονταδούση Αντιδήμαρχο. Και ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κάτι με τον νυν Αντιδήμαρχο, που εκτελεί με όποιο τρόπο εκτελεί τα καθήκοντά του, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ακόμη ούτε τις περιοχές αλλά ούτε και τα τοπωνύμια γνωρίζει. Έχω όμως πάρα πολλά με τους υπόλοιπους αιρετούς, ανεξαρτήτως συνδυασμού. Και για να γίνω πιο σαφής, θλίβομαι και όχι μόνο για την αδιαφορία, την οποία έχουν δείξει για τον τόπο τους, που δυστυχώς όλοι μαζί θα τον παραδώσουμε χειρότερο απ’ ότι τον παραλάβαμε. Κατά την γνώμη μου, εάν αγαπούν τον τόπο τους, επιβάλλεται έστω και αν δεν τους ζητηθεί, να βοηθήσουν, να συμβουλεύσουν τον Αντιδήμαρχο, ώστε να ωφεληθεί και ο Βροντάδος λίγο κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Εν πάση περιπτώσει όμως, κάποιες επισημάνσεις θα τις κάνω, και  σπουδαιότερη όλων ότι ο  Βροντάδος δεν είναι μόνο τα 2,5 χιλιόμετρα του παραλιακού μετώπου, είναι και όλο το εσωτερικό με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη όμως και για την παραλία, επί παραδείγματι αναφέρω ότι από την πρώην Δημαρχία έως την ταβέρνα Μουριά λείπουν εδώ και πάρα πολύ καιρό τέσσερις πινακίδες κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος και οι περισσότερες μπροστά από την Αντιδημαρχία, πράγμα το οποίο πιστοποιεί την πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος και προκαλεί, για να μην πω τίποτα άλλο, όλους τους Βρονταδούσους αλλά και όλους όσους χρησιμοποιούν την εν λόγω οδό. Παρόμοια δε παραδείγματα υπάρχουν και σε όλο το εσωτερικό. Λείπουν σήματα κάθε είδους, καθρέπτες, άλλοι λόγω παλαιότητας και άλλοι εντελώς άχρηστοι, διότι μερικοί σκάνταλοι νέοι τους έχουν γεμίσει αυτοκόλλητα, μην κατανοώντας ότι αυτό μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή.

Το περιβάλλον συνεχίζει να κακοποιείται , για παράδειγμα η Κλειδού, από τις δραστηριότητες συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο λοφίσκος πάνω από του Πούλου είναι γεμάτος από τα κουφάρια των σκαφών που αφίχθησαν από την Τουρκία και αποτελούν απαίσιο θέαμα και εν δυνάμει αιτία πυρκαγιάς και όχι μόνο. Οι πινακίδες που υποδείκνυαν προς τα πού είναι το περιβαλλοντολογικό κέντρο, που έγινε αγώνας για να γίνει στη Χίο, οι φοίνικες απέναντι από την Αντιδημαρχία που ξεράθηκαν αλλά και οι υπόλοιποι είναι εντελώς απεριποίητοι, τα παράνομα, ημιπαράνομα ή νόμιμα έργα που έγιναν στο παρελθόν, έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Το ίδιο και τα ρέματα, ο φωτισμός κ.λ.π.

Έργο όχι μόνο δε γίνεται αλλά ούτε σχεδιάζεται. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι η οδός Κανάρη ή Μήτση, νομίζω επί Αντιδημαρχίας Νύκτα. Μήπως θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο στην οδό Αγίου Ισιδώρου στα Λειβάδια;

Τελειώνοντας, προτρέπω όλους τους εκλεγμένους Βρονταδούσους να σηκώσουν τα μανίκια και να αρχίσουν δουλειά, διαφορετικά να μας επιστρέψουν την ψήφο που τους δώσαμε, τιμώντας τους, αλλιώς θα τους την πάρουμε πίσω όταν έρθει η ώρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ