26.7.2021 11:48

Πότε επιτέλους θα αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για την ολέθρια διαχείριση της πανδημίας;

Η αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας είναι γεγονός αναμφισβήτητο και ειδικότερα στο τέταρτο κύμα που διανύουμε. Αποσπασματικές κινήσεις, πρωτοφανής προχειρότητα, βλέποντας και κάνοντας, μέτρα και πάλι μέτρα και το αποκορύφωμα lockdown στην Μύκονο στην καρδιά του καλοκαιριού.

Είναι βροντερή απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης η επιβολή καραντίνας σε έναν από του πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για την νυχτερινή ζωή και την διασκέδαση και από τα προαναγγελλόμενα έπονται και άλλα νησιά. Είναι απόδειξη ότι ο πολυαναμενόμενος τουρισμός είναι μάλλον άλλη μια χαμένη υπόθεση. Να τονίσουμε ότι οι κάτοικοι της Μυκόνου, είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90%,άρα κάτι δεν έγινε καλά σε επίπεδο ελέγχου στους αφιχθέντες στο νησί. Εδώ βέβαια να μην ξεχνάμε ότι μέχρι 4/7 έρχονταν στα νησιά με απλή επίδειξη αρνητικού self test, ενώ από 5/7 και αφού πλέον η κατάσταση είχε χτυπήσει κόκκινο, αυστηροποιήθηκαν τα μέτρα, όμως μέχρι τότε είχε έλθει στα νησιά πολύς κόσμος ανεπαρκέστατα ελεγμένος.

Θυμόμαστε τέλη Μαΐου τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς να κορδώνονται για την επιτυχία της εμβολιαστικής καμπάνιας και περισσότερο για το πόσο υπερέχουν των άλλων χωρών, για την επιχείρηση γαλάζια ελευθερία που θα θωράκιζε τους νησιώτες, για τις καμπάνιες με τα covidfree νησιά και τα μηνύματα στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και να μας προτιμήσουν. Θυμόμαστε να μας υπόσχονται ένα φυσιολογικό καλοκαίρι γιατί βρίσκονται μπροστά από τα γεγονότα και τους έχουν ως παράδειγμα.

Θυμόμαστε ότι αυτό που τους ενδιέφερε μόνο, ήταν το μήνυμα στο εξωτερικό, ότι είμαστε ασφαλείς, όμως επαρκή και έγκαιρα μέτρα ελέγχου δεν πάρθηκαν.

Βέβαια για να καλύψουν τα ακάλυπτα, επενδύουν στον διχασμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι. Χώροι για τους μεν και τους δε, προνόμια για τους μεν και κυρώσεις για τους δε. Φοβέρες και τσαμπουκάδες και από την άλλη ταξίματα. Αναστολή εργασίας, παύση μισθού και στο τέλος ίσως και μια νέα σπιναλόγκα.

Δημιουργούν μια Κοινωνία με δύο κόσμους που θέλησαν οι ίδιοι να δημιουργηθεί γιατί δεν μπόρεσαν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιασθούν και τώρα εμβολιάζουν μέχρι και τα 12χρόνα. Αφού έδωσαν στα ΜΜΕ υπέρογκα ποσά για να τους λιβανίζουν αδιαφόρησαν για να κάνουν σωστή και ουσιαστική καμπάνια. Γιατί είναι αλήθεια ότι από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς, παραμάθαμε για τις παρενέργειες των εμβολίων και ειδικά συγκεκριμένων και πολύς κόσμος φοβήθηκε και δεν κάνει το εμβόλιο. Μια μεγάλη πλειοψηφία των ανεμβολίαστων δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά έχουν φοβηθεί. Τι έκανε η πολιτεία για αυτό; Απειλεί, φοβερίζει και κάνει τον τσαμπουκά.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό της προχειρότητας στην όλη διαχείριση είναι τα λεγόμενα ξενοδοχεία καραντίνας. Μάλλον τα άφαντα ξενοδοχεία για να είμαστε ακριβείς. Παράδειγμα οι νέοι στον Πάρο -και όχι μόνο-,που έμειναν στον δρόμο και χωρίς καμία φροντίδα για πάνω από 16 ώρες. Αυτά συμβαίνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά μαθαίνουμε κάποια περιστατικά από τύχη. Τώρα και μετά από απανωτά περιστατικά ξανασυζητάνε πως θα οργανώσουν καλύτερα τα ξενοδοχεία καραντίνας. Ελπίζω βέβαια να αποφασίσουν ποιου υπουργείου αρμοδιότητα είναι, γιατί και σε αυτό οι δηλώσεις είναι αντικρουόμενες.

Το πραγματικό θέμα είναι ότι η κατάσταση είναι άθλια και μια συγγνώμη δεν ακούσαμε, από την επικίνδυνη κυβέρνηση. Νοιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν, περάσαμε όλα τα στάδια, ακούσαμε τα πάντα, δείξαμε ατομική ευθύνη, προσαρμοστικότητα, κλειστήκαμε στα σπίτια μας 3 φορές, εμβολιαστήκαμε και τώρα τι; Εμείς την δική μας τη ευθύνη την αναλάβαμε, επιτέλους η κυβέρνηση θα την αναλάβει ποτέ και έστω και αργά θα ζητήσει ένα συγνώμη για τα απανωτά λάθη;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ