6.12.2023 16:58

«Με το νέο καθεστώς Visa θα έχουμε αύξηση 25% σε Τούρκους επισκέπτες στη Χίο» - Βίντεο

Στο χέρι μας να λειτουργήσει θετικά το μέτρο μέσα από αυστηρούς ελέγχους, δήλωσε εκ μέρους του Φορέα Τουρισμού ο Κώστας Μούνδρος

Πλήρως θετική για τον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου, χαρακτήρισε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία ώστε οι Τούρκοι πολίτες να μπορούν να έρχονται ευκολότερα στα ελληνικά νησιά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Φορέα Τουρισμού Κώστας Μούνδρος.

Όπως είπε, φέτος η χρονιά αναμένεται να κλείσει με περίπου 120.000 Τούρκους επισκέπτες, μεταφέροντας την πεποίθησή του ότι, το ευνοϊκότερο καθεστώς χορήγησης Visa σε πολίτες της Τουρκίας, θα σημάνει μία αύξηση στην τουριστική κίνηση της Χίου από 20 έως και 25%.

Αναφερόμενος στο θέμα, επεσήμανε ότι το ευνοϊκότερο καθεστώς χορήγησης Visa, δεν ήταν αίτημα μόνο των νησιών του Βορείου Αιγαίου αλλά βασικό αίτημα υπηρεσιακών παραγόντων της γείτονος χώρας, οι οποίοι πίεζαν με κάθε τρόπο για την επίτευξή του.

«Δεν το θέλουμε μόνο εμείς, το θέλουν πολύ περισσότεροι και οι ίδιοι, προκειμένου να μπορούν να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά πιο εύκολα», ανέφερε ο κ. Μούνδρος, προσθέτοντας ότι για τους ίδιους πλέον είναι πιο φθηνή επιλογή σε σχέση με τα τουριστικά θέρετρα των παραλίων.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα του Τελωνείου της Χίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά, στερώντας από το νησί μία αξιοπρεπή και σύγχρονη πύλη εισόδου για πολίτες τρίτων χωρών.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ