23.2.2018 11:07

Ζεσταίνει τις απεργιακές μηχανές η Π.Ν.Ο.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την χθεσινή συνεδρίασή της αφού εξέτασε και πάλι, επ’ ευκαιρία της υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ80000/οικ.10572/223 εγκυκλίου του Υφυπουργού Εργασίας προς τον Ε.Φ.Κ.Α., το συνταξιοδοτικό θέμα των ναυτικών αποφάσισε τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς επιβεβαίωσε την αταλάντευτη θέση της και πάγιο αίτημα του κλάδου για την εξαίρεση των ναυτικών και την πλήρη απεμπλοκή τους από τις διατάξεις του νόμου 4387/2016 με ταυτόχρονη επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων καθεστώς.

Καμία εγκύκλιος περί παροχής τεχνικών οδηγιών για την εφαρμογή του ν. 4387/2016 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανατρέψει τις πιο πάνω πάγιες θέσεις και αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Τέλος, η Διοίκηση της Π.Ν.Ο. απαιτεί άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και όχι ημίμετρα και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν όλα ανεξαιρέτως τα πάγια, φλέγοντα και γνωστά αιτήματα του κλάδου, και να δώσουν τις λύσεις που αρμόζουν για το καθένα, αλλιώς θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση.

Ταυτόχρονα καλεί τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ