8.12.2018 16:33

Κλειδώνει η καλοκαιρινή παρουσία της Sea Jet στο Βόρειο Αιγαίο

Στη γραμμή Πειραιάς- Χίος- Σάμος- Ικαρία κι επιστροφή

Ένα βήμα πιο κοντά στη δρομολόγηση πλοίου που θα ενώνει τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία με τον Πειραιά βρίσκεται η εταιρεία Sea Jet που έχει δηλώσει ήδη από τώρα στο Λιμεναρχείο Χίου την πρόθεσή της για προσέγγιση μικρού ταχύπλοου πλοίου στον κεντρικό λιμένα.

Το συγκεκριμένο πλοίο- σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- θα εκτελεί δρομολόγια από Πειραιά για Χίο, Σάμο, Ικαρία κι επιστροφή για 4 μήνες και ειδικότερα από τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Η πρόθεση της εταιρείας πρέπει να κατατεθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για να λάβει και τυπικά το πράσινο φως.

Η κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι

Από τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δεν προκύπτει προς το παρόν κάποια αξιόλογη μεταβολή μέχρι τις αρχές το καλοκαιριού. Έτσι η σύνδεση με τον Πειραιά θα παραμείνει καθημερινή με τα πλοία «Διαγόρας» και «Νήσος Σάμος» ενώ τα δρομολόγια της άγονης θα συνεχίσει να εκτελεί το πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Εξαιτίας του ετήσιου δεξαμενισμού τους το «Διαγόρας» τον Φλεβάρη θα σταματήσει τα δρομολόγια για ένα μήνα και θα αντικατασταθεί από άλλο πλοίο και το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με το πλοίο «Νήσος Σάμος» που  προσωρινά θα αντικατασταθεί από το «Αριάδνη».

Τέλος από την αρχή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το πλοίο «Διαγόρας» θα αντικατασταθεί από το πλοίο «Blue Star 1».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ