16.6.2022 15:04

Το ΣΕΣΝΟΧ για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των ΑμεΑ

Ανταποκρινόμαστε στο αγωνιστικό κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ, με αιχμή την υγεία, την ειδική αγωγή, την ακρίβεια και τις ανησυχητικές εξελίξεις στα θέματα του πολέμου. Στηρίζουμε το πανελλαδικό αγωνιστικό πλαίσιο. Αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα των ΑμεΕΑ και της δημόσιας Υγείας στο νησί μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν το Σάββατο 18 Ιούνη στην Πλατεία Βουνακίου στις 10:30 πμ, στο πλαίσιο και της μεγάλης κεντρικής κινητοποίησης που θα γίνει την ίδια ημέρα στην Αθήνα στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

  • Πλήρη στελέχωση των δομών του νοσοκομείου με όλο το απαραίτητο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Πλήρη στελέχωση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπως γιατρούς (φυσίατρο), και ειδικούς θεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ. Το ΚΕΦΙΑΠ της Χίου έχει καταληφθεί κατά τα ¾ από άλλες δομές και οι ειδικότητες που έφυγαν με απόσπαση δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ! Τα Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. είναι η μοναδική προνοιακή δομή στην οποία τα Α.μεΑ. θα έπρεπε να καταφεύγουν για θεραπείες.
  • Άμεση ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Αποκατάσταση της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου και του μαστογράφου. 
  • Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των κέντρων υγείας Χίου και Πυργίου με προσωπικό και σύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό, ώστε να συμβάλει στην πρόληψη και την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου, άλλα να μπορεί να λειτουργεί και επικουρικά σε έκτακτες περιπτώσεις.
  • Στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με όλες τις ειδικότητες ιατρών όπως ογκολόγο, ακτινολόγο, αιματολόγο, δεύτερο νευρολόγο, φυσίατρο, παιδοψυχίατρο, ενδοκρινολόγο, εξειδικευμένο οδοντίατρο και ανάλογο εξοπλισμό, καθώς και ορθοδοντικό. 
  • Γενναία χρηματοδότηση της Α’& Β’/θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα, στην υγεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων. Όλα αυτά ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ