3.4.2023 10:37

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ συμπαραστέκεται στην Παναττική συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Τρίτη 4 Απρίλη στις 10 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) από Συνταξιουχικές οργανώσεις και σωματεία, όπου και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν τη ζωή μας βρίσκεται στους αγώνες και στη μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να αγωνιστούμε, όταν βλέπουμε ότι οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και νέα προβλήματα προκύπτουν για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, όταν τα πάντα παραδίδονται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Αποτέλεσμά τους είναι η φοβερή ακρίβεια στα προϊόντα και στην Ενέργεια, που εξαφάνισε τις συντάξεις μας, οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό στη Δημόσια Υγεία, στον ΕΦΚΑ και σε νευραλγικούς τομείς για την ασφάλεια της ζωής μας. Όταν συνεχίζεται η καταστροφική τους πολιτική με την παράδοση του νερού στα νύχια των ομίλων, για να λέμε σε λίγο το νερό νεράκι. 

Σε αυτές τις πολιτικές, πέραν των άλλων, βρίσκονται και οι αιτίες για το πρόσφατο εγκληματικό δυστύχημα των δύο τρένων που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους και τον τραυματισμό δεκάδων.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό και να αλλάξουμε τη δραματική ζωή που μας έχουν επιβάλει.

Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων αυξήσεων, των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία δεκατρία χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός.

Οι Συνταξιούχοι συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.

Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη.

Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού - νοσηλευτικού, στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ