28.1.2019 10:26

Στον Άγιο Χαράλαμπο Τσεσμέ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θα συλλειτουργήσει στον ιστορικό Ναό στις 10 Φλεβάρη με τους Μητροπολίτες Σμύρνης και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Στον Μητροπολιτικό Ναό της άλλοτε κραταιάς Μητρόπολης Κρήνης τον ιστορικό Άγιο Χαράλαμπο του Τσεσμέ, θα λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανήμερα της εορτής του Αγίου στις 10 Φλεβάρη 2019.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο.

Η εκκλησία  που αποτέλεσε τον τόπο προστασίας χιλιάδων Ρωμιών της χερσονήσου της Ερυθραίας κατά τον διωγμό του 1922, λειτούργησε ξανά για πρώτη φορά στις 10 Φεβρουαρίου 2016 παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου ως εξάρχου Πάσης Ιωνίας καθώς και του Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιου.

Για τις ανάγκες μεταφοράς των προσκυνητών το γραφείο Sunrise Tours θα εκτελέσει δρομολόγιο με το πλοίο San Nicolas από Χίο για Τσεσμέ στις 07:45 ώρα Ελλάδος και επιστροφή νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ