1.3.2018 11:07

"Σκάλωσαν" στη γραφειοκρατία τα φοιτητικά επιδόματα

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου  Αιγαίου, εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή των φοιτητικών επιδομάτων. Αγανακτισμένοι  οι γονείς των φοιτητών δηλώνουν στον politischios.gr ότι δεν έχουν την οικονομική  δυνατότητα να καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες των παιδιών τους , επισημαίνοντας ότι σε άλλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας τα επιδόματα έχουν καταβληθεί από τον Δεκέμβριο.   « Οι αιτήσεις για το επίδομα κατατέθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν τέλη Οκτωβρίου. Μέσα στο Νοέμβριο οι αιτήσεις είχαν εγκριθεί αλλά έχει φτάσει Μάρτιος και επίδομα δεν έχουμε λάβει», αναφέρουν ανήσυχοι οι γονείς των φοιτητών, συμπληρώνοντας ότι δεν έχουν ενδελεχή ενημέρωση από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου. « Ο ένας μας στέλνει στον άλλο και άκρη δεν βρίσκουμε. Κάθε μήνα πληρωνόμαστε και κάθε μήνα απλήρωτοι είμαστε. Δεν αντέχουμε άλλο. Πώς είναι δυνατόν άλλα Πανεπιστήμια να πληρώνουν τα φοιτητικά επιδόματα στην ώρα τους και το δικό μας να καθυστερεί τόσο πολύ;», αναρωτιούνται.

Πρύτανης Παν. Αιγαίου «Μέσα στο Μάρτιο θα έχουν καταβληθεί τα φοιτητικά επιδόματα»

Τη διαβεβαίωση του ότι  μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα φοιτητικά επιδόματα θα έχουν αρχίσει να πιστώνονται  στους τραπεζικούς  λογαριασμούς των δικαιούχων φοιτητών, εξέφρασε μέσω  του politischios.gr ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Στέφανος Γκρίτζαλης. Ο κ. Γκρίτζαλης εξήγησε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων  οφείλεται στο γεγονός ότι το Υπ. Παιδείας απέστειλε την έγκριση του ποσού τον Δεκέμβριο που έληγε το οικονομικό έτος και σύμφωνα με το νόμο οι αντίστοιχες  καταβολές δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν και παρέμειναν ως Ανειλημμένες. . «Από τις 1846 αιτήσεις που κατατέθηκαν για το έτος 2016-2017 εγκρίθηκαν οι 1533. Στις 14/10/2017 τέθηκε σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, υποβολής και ελέγχου δικαιολογητικών  για τις αιτήσεις που είχαν εκκρεμότητες και έπρεπε οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η διαδικασία για τις μη εκκρεμές αιτήσεις ολοκληρώθηκε 13/11/2017 και εγκρίθηκαν από τη Σύγκλητο στις 14/11/2017 οι πρώτοι 1510 δικαιούχοι ενώ στις 30/11/2017 οι υπόλοιποι 23. Ακολούθως εστάλησαν στο Υπ. Παιδείας τα αιτήματα χρηματοδότησης και οι αντίστοιχες εγκρίσεις παρελήφθησαν από το Πανεπιστήμιο μέσα στο Δεκέμβριο», ανέφερε ο Πρύτανης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι καταβολές των επιδομάτων θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο.

Παράλληλα ο κ. Γκρίτζαλης αναφέρθηκε και στο θέμα των μεμονωμένων αιτήσεων στεγαστικών επιδομάτων  για τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη 2014/2015-2016/2017, οι οποίες, όπως επισήμανε  εγκρίθηκαν από τη Σύγκλητο μετά τις 30/11/2017. Για τις εν λόγω αιτήσεις αναμένεται η  έγκριση χρηματοδότησης από το ΥΠΠΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ