17.12.2018 16:35

Πρωτοβουλία του Σταύρου Μιχαηλίδη για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου

Τη δημιουργία επετειακών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Χίος 2022- Eugene Delacroix» με αφορμή τη μεγάλη σφαγή της Χίου το 1822, προτείνει με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Σταύρος Μιχαηλίδης.

Στην επιστολή του σημειώνει ότι το 2022 αποτελεί έτος ορόσημο για το νησί μας, αφου είναι μία μοναδική ευκαιρία, η επέτειος της σφαγής του 1822 να προβληθεί στην κοινή γνώμη της Ευρώπης με κεντρική σύνθημα ότι η τέχνη, η λογοτεχνία και οι ευγενείς ανθρώπινες εκφράσεις, μπορούν δίχως βιαιότητα και τρόμο να επηρεάσουν σημαντικά μεγάλες πολιτικές αποφάσεις.

«Μία τέτοια πρωτοβουλία πρέπει να λάβει πανελλήνια κι ευρωπαϊκή διάσταση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό», αναφέρει ο κ. Μιχαδηλίδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ