22.11.2018 15:52

Προσπάθειες από την Περιφέρεια για να ξεμπλοκάρει το σύστημα εξετάσεων οδήγησης

Συνάντηση με τον διευθυντή του υφυπουργικού γραφείου Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Μπουλμέτη, είχε σήμερα ο θεματικός αντιπεριφειάρχης Χίου, Γ. Ξενάκης, προκειμένου να μεταφέρει τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τι νησί μας, καθώς από την 1η Οκτωβρίου δεν διενεργούνται εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης.

Ακόμη, τόνισε τα προβλήματα που προκαλούνται σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και ιδίως στα μικρά, καθόσον μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση οι κάτοχοι άδειας οδήγησης άνω των 74 ετών, για την ανανέωση της άδειας οδήγησης υποχρεούνται να περνούν ξανά τη διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων όπως οι νέοι οδηγοί.

Ο κ. Ξενάκης υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στους πολίτες και ιδίως στον κλάδο των εκπαιδευτών, ζήτησε να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ