25.4.2014 9:54

Προς νομιμοποίηση χιλιάδες αυθαίρετα στον αιγιαλό

Παράθυρο για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, που υπολογίζονται πάνω από 70.000, στον αιγιαλό ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε διαβούλευση και προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων δημόσιων εκτάσεων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μέχρι σήμερα αυθαίρετα σε καταπατημένες εκτάσεις δεν μπορούσαν να υπαχθούν σε νόμο για τακτοποίηση. Μόνο στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχουν ανεγερθεί χιλιάδες κτίσματα ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί σε εκατοντάδες παραλιακούς οικισμούς. Μέσα από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, το υπουργείο επιχειρεί να βάλει τάξη στο χρόνιο πρόβλημα.

Προϋπόθεση για τη δυνατότητα εξαγοράς είναι η παράνομη κατοχή να διαρκεί τουλάχιστον είκοσι χρόνια ενώ προβλέπεται αποβολή των καταπατητών «νεότερης γενιάς». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ