26.3.2018 16:14

ΦΩΤΟ- Επίσημη πρώτη στο νηπιαγωγείο για 45 προσφυγόπουλα της ΒΙ.ΑΛ.

Κουδούνι για 45 παροσφυγόπουλα της ΒΙ.ΑΛ. ηλικίας 4 έως 6 χρονών χτύπησε το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Καμποχώρων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ.

Την παρουσίαση του Νηπιαγωγείου στη ΒΙΑΛ, έκανε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αρ. Καλάργαλης σημειώνοντας ότι το Νηπιαγωγείο εντάσσεται στη δράση «Ένταξη Προσφυγόπαιδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα».

Αυτή  τη στιγμή  το σχολείο μετράει 45 προσφυγόπουλα και σύμφωνα με τον κ. Καλάργαλη ο αριθμός αυξομειώνεται ανάλογα με τις μετακινήσεις προς την ενδοχώρα ή με τις νέες αφίξεις. Για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου έχουν προβλεφθεί ειδικά κονδύλια ενώ τα παιδιά για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα πρέπει αφενός να έχουν εμβολιαστεί αφετέρου να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συνέχιση εκπαίδευσης των παιδιών μέχρι 15 ετών και οι δραστηριότητες γίνονται μόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή έχει γεννηθεί και η ανάγκη πρόσληψης μεταφραστή.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ