26.3.2018 16:14

ΦΩΤΟ- Επίσημη πρώτη στο νηπιαγωγείο για 45 προσφυγόπουλα της ΒΙ.ΑΛ.

Κουδούνι για 45 παροσφυγόπουλα της ΒΙ.ΑΛ. ηλικίας 4 έως 6 χρονών χτύπησε το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Καμποχώρων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ.

Την παρουσίαση του Νηπιαγωγείου στη ΒΙΑΛ, έκανε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αρ. Καλάργαλης σημειώνοντας ότι το Νηπιαγωγείο εντάσσεται στη δράση «Ένταξη Προσφυγόπαιδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα».

Αυτή  τη στιγμή  το σχολείο μετράει 45 προσφυγόπουλα και σύμφωνα με τον κ. Καλάργαλη ο αριθμός αυξομειώνεται ανάλογα με τις μετακινήσεις προς την ενδοχώρα ή με τις νέες αφίξεις. Για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου έχουν προβλεφθεί ειδικά κονδύλια ενώ τα παιδιά για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα πρέπει αφενός να έχουν εμβολιαστεί αφετέρου να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συνέχιση εκπαίδευσης των παιδιών μέχρι 15 ετών και οι δραστηριότητες γίνονται μόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή έχει γεννηθεί και η ανάγκη πρόσληψης μεταφραστή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ