3.1.2019 10:36

Παγχιακή Επιτροπή: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα..."

Παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα απο το δελτίο τύπου μας στις 22 Δεκέμβρη 2017 (1*).

" Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η καταστροφή των νησιών, η ανάλγητη κυβέρνηση εμπαίζει τους νησιώτες, ανακοινώνοντας αντίδωρα εξάμηνων παρατάσεων στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και την χορήγηση επιδομάτων και λοιπών εφευρημάτων.

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα και ο λαός της Χίου ποτέ δεν συνέδεσε και δεν θα συνδέσει συντελεστές ΦΠΑ, ψεύτικα ανταλλάγματα και «παροχές» με την μεταναστευτική κρίση. (2*)

Η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών στα νησιά αποτελεί συνταγματική αναγνώριση της νησιωτικότητας , και είναι στοιχειώδης υποχρέωση ενός κανονικού κράτους. Με τις επικοινωνιακές ατάκες των κυβερνώντων για το μεταφορικό ισοδύναμο ,ξεχνιούνται τα αντίστοιχα ισοδύναμα στην ασφάλεια των πολιτών, στην υγειονομική περίθαλψη , στην κανονική οικονομία ,στην ανάπτυξη κλπ.

Δεν θέλουν οι νησιώτες τέτοια αντίδωρα κύριοι της κυβέρνησης .Δεν θέλουν παράταση στον μειωμένο ΦΠΑ για έξι μήνες. Σας προκαλούν να ορίσετε συντελεστή 40% άμεσα στα νησιά και να επιστρέψετε πίσω την κανονικότητα της ζωής των νησιών .Σας προκαλούν να παίξετε καλά τον θεατρικό ρόλο των ανθρωπιστών που παριστάνετε , μεταφέροντας τους μετανάστες σε πολυτελή κέντρα παραμονής στην γειτονιά σας, στα Βόρεια προάστια της Αττικής. Γιατί δεν λιάζονται και δεν εξαφανίζονται πια όπως είπε η αλησμόνητη κυρία Τασία, αλλά θαλασσοπνίγονται, είναι φυλακισμένοι, βρέχονται και παγώνουν .

Στους ανύπαρκτους κυβερνητικούς βουλευτές των νησιών και ιδιαίτερα στον κύριο Μιχαηλίδη που δήλωσε σαν απλός παρατηρητής «αυτό μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση αυτό έκανε» , να του θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί εκτός των άλλων να κάνει ουσιαστική φύλαξη συνόρων , μπορεί να έχει τον έλεγχο της κατάστασης στην διαχείριση αντί να τον έχουν ύποπτες ΜΚΟ, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες των νησιών ,μπορεί να τους παρέχει την υγειονομική κάλυψη που δικαιούνται, μπορεί να διασφαλίσει ότι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση του προσφυγικού και των κονδυλίων που αφορούν σίτιση, διαμονή ,μπορεί να ενδιαφερθεί για την πραγματική ανάπτυξή τους κλπ."

Επαναλαμβανόμενη παράσταση

Εχουν καταντήσει οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, θεατρικό έργο χαμηλής ποιότητας ,με επαναλαμβανόμενες παραστάσεις ανά εξάμηνο (μεσολάβησε κι αυτή του Ιουνίου) με τους ίδιους ηθοποιούς που αυτοθαυμάζονται και αλληλοχειροκροτούνται κάθε φορά που ασκούν τα υποκριτικά τους καθήκοντα . Περισσεύει άλλωστε ο φαρισαϊσμός τους αφού νησιά όπως τα πρόσφατα ανακηρυγμένα "ηρωικά" Ψαρά και οι Οινούσσες εδώ και πολύ καιρό έχουν συντελεστή ΦΠΑ 24%.

Αυτήν τη φορά πιο ξεδιάντροπα απο ποτέ, η κυβέρνηση συνέδεσε ξεκάθαρα την παράταση του μέτρου με τον αριθμό των παραμενόντων ,στην σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου ,αναγγέλοντας εξοργιστικά ότι προϋπόθεση για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι η αύξηση του αριθμού των μεταναστών στα κέντρα ,δηλαδή η αύξηση των ροών. Εναν αριθμό που ταχυδακτυλουργικά παρουσιάζεται διαφορετικός κάθε φορά για να εξυπηρετεί την επιτηδευμένη επικοινωνιακή πολιτική της στο μεταναστευτικό ,όπως πρόσφατα έκανε εξαφανίζοντας μέσα σε δύο μόλις μέρες 647 άτομα απο τον "επίσημα" καταγεγραμμένο πληθυσμό . (3*)

Η Παγχιακή επιτροπή θα συνεχίσει τον συνεπή αγώνα της ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές προασπίζοντας τα συμφέροντα του νησιού σε όλους τους τομείς.

Χρόνια πολλά,καλή χρονιά, υγεία και ειρήνη σε όλους.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ