7.5.2018 15:13

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΣΚΥΤΑΛΗ δείχνει τον δρόμο του επαγγελματικού προσανατολισμού

 

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η σωστή επιλογή σπουδών είναι ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες μαθητές και γονείς. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Σκυτάλη, κατανοώντας τις ανησυχίες παιδιών και γονιών, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά   στη Χίο, ημερίδα σταδιοδρομίας με ομιλητή τον κορυφαίο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και ιδιοκτήτη της εταιρείας ORIENTUM  Σπύρος Μιχαλούλη.

Λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας, ο Γιάννης Βούρος(ένας εκ των ιδιοκτητών της ΣΚΥΤΑΛΗΣ) μαζί με τον Σπύρο Μιχαλούλη μίλησαν στον politischios.gr για τη σημασία της σωστής επιλογής σπουδών καθώς και τον τρόπο που ένας μαθητής πρέπει να επιλέγει την επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. « Από τα πρώτα χρόνια δραστηριοποίησής μας στον χώρο της εκπαίδευσης αποφασίσαμε να παρέχουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα της σωστής επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης. Ξεκινήσαμε λοιπόν τη συνεργασία μας με τον Σπ. Μιχαλούλη και την εταιρεία του και μέσω κάποιων τεστ που έκαναν οι μαθητές μας, τους βοηθούσαμε να καταλήξουν ή να αποφασίσουν τι θέλουν να σπουδάσουν. Πέρσι διοργανώσαμε την ημερίδα σταδιοδρομίας και η ανατπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη. Αυτό μας ώθησε να επαναλάβουμε το εγχείρημα», αναφέρει ο Γ. Βούρος.

Σπ. Μιχαλούλης «Επιλέγω σπουδές όχι επάγγελμα».

Βασικό πρόβλημα γονιών και μαθητών δεν είναι μόνο η δυσκολία επιλογής σπουδών αλλά και η έλλειψη κινήτρων για να προσπαθήσουν τα παιδιά να επιτύχουν τους στόχους τους.  «Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει και οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες που παρέχουν πλέον οι σχολές. Μπορεί για παράδειγμα να σπουδάσεις φιλόλογος και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό στο digital marketing. Επίσης σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι και ο τρόπος διαβάσματος. Η σωστή διαχείριση του χρόνου».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ