22.11.2022 14:54

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου αποχαιρετά τον Λάμπρο Μαργαρίτη

 Ο Δ.Σ. Χίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο του ομότιμου καθηγητή του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Λάμπρου Μαργαρίτη. Σπουδαίος στο ακαδημαϊκό επίπεδο της νομικής επιστήμης και άρρηκτα συνδεδεμένος με τα δικηγορικά έδρανα των Δικαστηρίων της συμπρωτεύουσας μα και της χώρας γενικότερα, έδινε το παρόν καθημερινά ως διαπρεπής ποινικολόγος. Δίδασκε επίσης για πολλά χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών και διετέλεσε επικεφαλής της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Σύνταξης του Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα. Σπουδαίος Δάσκαλος, πάντα με ιδιαίτερη μέριμνα, να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες διδασκαλίας στους μαθητές του προπτυχιακού προγράμματος της Νομικής, ενώ όσους "τους άγγιξε η τύχη" να διδαχθούν από εκείνον στο πρόγραμμα των μεταπτυχιακών σπουδών, δεν μπορούν να ξεχάσουν την οξυδέρκειά του και τη φροντίδα του, να σφυρηλατήσει τους νέους νομικούς, έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μαχόμενης δικηγορίας, πάντα ενθαρρυντικός και πάντα παρών.

Αποχαιρετούμε σήμερα με σεβασμό τον καθηγητή και συλλυπούμεθα τους οικείους του.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ