28.9.2021 14:45

Ο Δικηγορικός Σύλλογος τιμά τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία (BINTEO)

Ημερίδα στις 2 Οκτωβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία τιμά ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Η Χίος κατά την Εθνεγερσία του 1821» υπό την αιγίδα της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021" . Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα θα είναι χωρισμένη σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος ομιλητές θα είναι: ο κ. Ν. Αλιβιζάτος ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ , ο Γ. Καμίνης, βουλευτής Επικρατείας ΚΙΝΑΛ , ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Κ. Βρατσάνο Δήμαρχο Ψαρών εκπαιδευτικός, με την ευγενική συμμετοχή της δρ Φιλολόγου κ .Σ. Τσιροπινά. Στο δεύτερο μέρος ομιλητές θα είναι ο κ. Π. Παυλοπουλος τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ομ. καθηγητής ΕΚΠΑ, Κ. Μουσουρούλης  πρώην Υπουργος Ναυτιλίας, ο κ. Ν. Μηταράκης Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου βουλευτής Χίου Ν.Δ., η Ε. Θανοπούλου καθηγήτρια Παν/μίου Αιγαίου ,ο Α. Μιχαηλίδης βουλευτή Χίου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δρ Ιστορίας της Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας.

Στις 3 Οκτωβρίου θα  τελεσθεί τρισάγιο στον Αγίο Διονύσιο του Αρεοπαγίτη στη Νέα Μονή στη Μνήμη των νεκρών της Σφαγής της Χίου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στη βιβλιοθήκη «Κοραή».

«Πιστεύουμε ότι έτσι θα βάλουμε και εμείς ως δικηγόροι και ως δικηγορικός σύλλογος ένα μικρό λιθαράκι στην μνήμη και στην συμμετοχή του νησιού μας στην Εθνεγερσία του  1821» δήλωσε η κα. Ζαννάρα.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ