8.3.2021 14:30

Ο Δήμος Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Η 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει τα ίσα δικαιώματα των δύο φύλων και συμβολίζει όλους τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών παγκοσμίως για την καθιέρωση των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των κοινωνικών στερεοτύπων. 

Αφορμή για την συγκεκριμένη ημέρα μνήμης αποτέλεσε η μεγάλη διαμαρτυρία των γυναικών στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας που ζητούσαν «ίση αμοιβή σε ίση εργασία» και καλύτερες συνθήκες εργασίας, μη γνωρίζοντας ότι η διαμαρτυρία τους θα εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Από την Μπουμπουλίνα μέχρι την Μελίνα Μερκούρη, την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τις γυναίκες επιστήμονες που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, όλες οι γυναίκες συμβολίζουν τη δύναμη, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα για ένα καλύτερο μέλλον. 

Ο Δήμος Χίου, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, τιμώντας το ρόλο, τη δράση και τον καθημερινό αγώνα των γυναικών προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές του «Βοήθεια στο σπίτι», Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές δομές- δράσεις του να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα και επιδιώκει να διευκολύνει την δύσκολη καθημερινότητα σε όλους τους πολλαπλούς καθημερινούς της ρόλους. 

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλες τις γυναίκες, τις κόρες, τις μητέρες, τις συζύγους, τις καθημερινές ηρωίδες και σύγχρονες γυναίκες!

Ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό, όμως, για τη ναυτομάνα Χίο μας, αποδίδεται και στην περήφανη Χιώτισσα, τη γυναίκα- καπετάνιο του σπιτιού, τον θεματοφύλακα των αξιών της οικογένειας και τον κυματοθραύστη στις τρικυμίες τις ζωής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ