5.3.2021 10:45

Το Εργατικό Κέντρο Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μάρτη 1857 οι εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα διεκδίκησαν και το δικαίωμα στην ψήφο.

Ένα από τα βασικότερα αιτήματα –αν όχι το σημαντικότερο- ήταν η ίση αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών. Δυστυχώς 164 χρόνια μετά, η ανάδειξη των δικαιωμάτων των γυναικών αποκτά τραγική επικαιρότητα.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου είναι στο πλευρό κάθε γυναίκας ξεχωριστά, που βιώνει εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, προσβολή υπό οποιοδήποτε τρόπο της προσωπικότητάς της, κακοποίηση.

Συμμετέχοντας ενεργά στους Συλλόγους και τα σωματεία μας, μπορούμε να ελπίζουμε πως δεν θα αντιμετωπίζουμε απλώς, αλλά θα έχουμε λόγο σε όσα μας αφορούν. Αντλώντας δύναμη από την μέχρι τώρα πορεία μας και από ό, τι έχουμε καταφέρει, με σκληρές προσπάθειες, συσπειρωμένες γύρω από τα συνδικάτα μας.

Ως Εργατικό Κέντρο Χίου, πιστεύουμε βαθειά, πως η ελπίδα μιας νέας άλλης πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, περνάει μέσα από τη συλλογικά οργανωμένη δράση που στηρίζεται σε συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες. Πιστεύουμε βαθειά, πως η συμμετοχή όλων μας και κυρίως των νέων γυναικών, θα δώσει ώθηση σ’ αυτή την προσπάθεια, με φρέσκιες ιδέες και νεανική ορμή, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Οι γυναίκες ξέρουμε καλά, πως τα δικαιώματα μας, δεν χωράνε στο γκρίζο παρόν της κρίσης που βιώνουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ