28.2.2018 12:12

Ξεμένουν από γραμματειακή υποστήριξη τα σχολεία

Απολύονται εντός Μαρτίου οι 8μηνίτες που είχαν επιφορτιστεί με γραφειοκρατικά θέματα αποδεσμεύοντας τους εκπαιδευτικούς

Το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης των δημοτικών σχολείων με μόνιμο προσωπικό θίγουν με ανακοίνωσή τους  17 Διευθυντές, ζητώντας τη άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς το Υπουργείο και προς τον Δήμο Χίου η κυβέρνηση προκήρυξε θέσεις 8μηνης διάρκειας ειδικότητας «γενικών καθηκόντων» των οποίων η σύμβαση λήγει μέσα στον Μάρτιο.

«Αυτά τα άτομα συνεισέφεραν σε ένα  βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου.

Δυστυχώς το Μάρτιο απολύονται και η κατάσταση επιστρέφει σε ρυθμούς που τα πάντα φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών και μετατρέπονται οι ίδιοι σε γενικών καθηκόντων σε βάρος του κύριου έργου τους.

Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2018 να λειτουργούν οι σχολικές  μονάδες χωρίς την αναγκαία  υποστήριξή τους από την Πολιτεία με ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τη στιγμή που αυτό προβλεπόταν από το Ν. 1566/1985, με αποτέλεσμα οι Δ/ντές-Δ/ντριες και οι εκπαιδευτικοί να καλούνται καθημερινά να παίζουν το ρόλο επιστάτη, καθαριστή, τραπεζοκόμου, νοσηλευτή, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού κ.ά.», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Διευθυντές.

Μάλιστα ζητούν και την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής που διαχειρίστηκε την πρόσληψή τους ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες στελέχωσης αυτών των θέσεων με μόνιμους εργαζομένους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ