28.2.2018 12:12

Ξεμένουν από γραμματειακή υποστήριξη τα σχολεία

Απολύονται εντός Μαρτίου οι 8μηνίτες που είχαν επιφορτιστεί με γραφειοκρατικά θέματα αποδεσμεύοντας τους εκπαιδευτικούς

Το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης των δημοτικών σχολείων με μόνιμο προσωπικό θίγουν με ανακοίνωσή τους  17 Διευθυντές, ζητώντας τη άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς το Υπουργείο και προς τον Δήμο Χίου η κυβέρνηση προκήρυξε θέσεις 8μηνης διάρκειας ειδικότητας «γενικών καθηκόντων» των οποίων η σύμβαση λήγει μέσα στον Μάρτιο.

«Αυτά τα άτομα συνεισέφεραν σε ένα  βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου.

Δυστυχώς το Μάρτιο απολύονται και η κατάσταση επιστρέφει σε ρυθμούς που τα πάντα φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών και μετατρέπονται οι ίδιοι σε γενικών καθηκόντων σε βάρος του κύριου έργου τους.

Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2018 να λειτουργούν οι σχολικές  μονάδες χωρίς την αναγκαία  υποστήριξή τους από την Πολιτεία με ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τη στιγμή που αυτό προβλεπόταν από το Ν. 1566/1985, με αποτέλεσμα οι Δ/ντές-Δ/ντριες και οι εκπαιδευτικοί να καλούνται καθημερινά να παίζουν το ρόλο επιστάτη, καθαριστή, τραπεζοκόμου, νοσηλευτή, ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού κ.ά.», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Διευθυντές.

Μάλιστα ζητούν και την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής που διαχειρίστηκε την πρόσληψή τους ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες στελέχωσης αυτών των θέσεων με μόνιμους εργαζομένους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ