23.1.2019 9:55

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι 42 συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας του Δ. Χίου

Αισιόδοξος για την τελική απόφαση ο δικηγόρος τους Νίκος Νύκτας

Δικαιωμένοι  νοιώθουν από χθες οι 42 συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Χίου, μετά την απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών να κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει το Μάρτιο και με τα οποία ζητούσαν να παραμείνουν στην εργασία τους.

 

« Στις 31/3/2018 έληγαν οι συμβάσεις των 42  υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Χίου οι οποίοι προσλαμβάνονται από τον Ιούνιο του 2015 με 8μηνες συμβάσεις . Οι άνθρωποι αυτοί κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να παραμείνουν στην εργασία τους διότι ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με βάση το νόμο όμως επειδή οι συμβάσεις τους ήταν ορισμένου χρόνου δεν μπορούσαν να μετατραπούν σε αορίστου», δηλώνει στον «π» Νίκος Νύκτας, ως νομικός εκπρόσωπος των 38 εκ των 42 συμβασιούχων υπαλλήλων. «Σήμερα θα εκδικαστεί η αγωγή και μετά αναμένουμε και προσδοκούμε στη θετική απόφαση παραμονής αυτών των ανθρώπων στην εργασία τους. Αν κρίνω από την απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα διότι κατάλαβε ότι οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτο οι απαιτείται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο  και η αγωγή θα είναι υπέρ μας», αναφέρει φανερά ικανοποιημένος από την απόφαση ο δικηγόρος Νίκος Νύκτας. « Αυτό το θέμα απασχολεί χιλιάδες συμβασιούχους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπονται σε αορίστου παρά μόνο σε περιπτώσεις που οι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πλέον αναμένουμε τη σημερινή εκδίκαση της αγωγής αλλά είμαστε αισιόδοξοι».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ