13.9.2023 13:12

Η «Συνθήκη της Λωζάνης» στο επίκεντρο ημερίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου – Βίντεο

Την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί στη Χίο την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος του νησιού, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16/9 στο Ομήρειο.

Στο πλαίσιο της ολομέλειας των προέδρων, θα πραγματοποιηθεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά στα 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσας «Ι. Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου την Παρασκευή στις 18:00 με ομιλητές τους:

Μαρία Γαβουνέλη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου ΕΚΠΑ, Π.Λιάκουρα Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου ΠΑΠΕΙ, Γιάννη Μακριδάκη Συγγραφέα , Νικόλαο Παπαδάκη-Παπαδή  Δ/ντή Εθνικού Ιδρύματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» , Λουκά Τσούκαλη Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ ,Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Θα παραστούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Γ.Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ Ι. Μπούγας ,ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κ Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Χίου κ Σ.Κάρμαντζης, Ανώτατοι και λοιποί Δικαστικοί Λειτουργοί, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Αθηνών και της Ολομελείας κ Δημ.Βερβεσός, η κοσμήτορας του Παν/μίου Αιγαίου κ.Μ.Λεκάκου, Καθηγητές,  οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων ,δικηγόροι και άλλοι προσκεκλημένοι, φοιτητές της Σχολής, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει μεταξύ άλλων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Η εκδήλωση που θα αναδείξει τη γεωπολιτική σημασία της Συνθήκης διαχρονικά και ποιο είναι το ζητούμενο σήμερα και στο εγγύς μέλλον για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο , είναι ανοιχτή στο κοινό  και θεωρούμε ότι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικότερα για τη Χίο και για τα νησιά μας, διο και επιλέχθηκε να διοργανωθεί εδώ, που έλαβαν χώρα ιστορικά γεγονότα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ