22.4.2019 12:34

Ηχηρή παρέμβαση του Δ.Σ. Χίου στο 14ο Δικηγορικό Συνέδριο

Στο 14ο Δικηγορικό Συνέδριο με θέμα : «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή» συμμετείχε αντιπροσωπία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου αποτελούμενη από την Ανθίππη Ζαννάρα και την Κάτια Χούλη.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν τα θέματα που αφορούν στη διαμεσολάβηση και τη διαιτησία με την Πρόεδρο του Δ.Σ. Χίου να συμμετέχει στη θεματική συνεδρίαση με θέμα: «Δικηγόροι και Κοινωνία» όπου αναδείχθηκε ο ρόλος των δικηγόρων και των δικηγορικών συλλόγων, συζητήθηκαν τα κοινωνικά τεκταινόμενα και πως οι Δικηγόροι μπορούν να υποστηρίξουν θέματα που αφορούν ζητήματα κοινωνικού κι εθνικού περιεχομένου, μέσω του ρόλου τους στη συνδρομή για νομική υποστήριξη των ευάλωτων κι ευπαθών ομάδων.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι σχέσεις Δικαστών και Δικηγόρων ενόψει και νέων νομοθετικών αλλαγών που επίκεινται σε σχέση με τον οργανισμό των δικαστηρίων.

Τέλος ηχηρή ήταν η παρέμβαση της Ανθίππης Ζαννάρα στο ζήτημα της συνεχούς επιμόρφωσης των ασκούμενων δικηγόρων, ζητώντας παράλληλα να μην υπάρξει κατάργηση ή περιορισμός των εξεταστικών κέντρων ανά εφετειακή περιφέρεια, καθώς όπως είπε: «Σε κάθε περίπτωση συμφέρον των συλλόγων Χίου και Μυτιλήνης είναι οι εξετάσεις των ασκουμένων είναι να διεξάγονται στο εφετείο της Μυτιλήνης για ευνόητους οικονομικούς και άλλους λόγους».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ