17.4.2018 17:11

Η Χίος υποδέχεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου

Ένα σημαντικό πνευματικό γεγονός θα λάβει χώρα από τις 24 έως τις 26 Απριλίου με αφορμή τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Ι.Μ. Χίου. Με εγκύκλιό της η Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι με την άδεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Χίο θα υποδεχθεί το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Η υποδοχή θα γίνει την Τρίτη 24 Απριλίου στις 19:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Βροντάδου όπου θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και το βράδυ Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί της Τετάρτης 25 Απτιλίου θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία και ακολούθως στις 12 το μεσημέρι το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στη Βιβλιοθήκη της Μητρόπολης, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός των εγκαινίων.

Τέλος το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Αγίου Βασιλείου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ