2.3.2018 13:19

ΒΙΝΤΕΟ- Μέχρι και 15 χρόνια περιμένουν για έναν διορισμό

Με μία βαλίτσα στο χέρι, φιλίες και σχέσεις προσωρινές για 200 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Χίου

Άλλοι από τη Θεσσαλονίκη, άλλοι από την Κρήτη, άλλοι από τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Σήμερα στη Χίο, αύριο στη Λήμνο, σε δύο χρόνια στην Κάσο και σε 5 χρόνια κανείς δεν γνωρίζει που και με ποιες συνθήκες. 

Η ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των στρατιωτικών αφού είναι εκείνα τα πρόσωπα που μη διαθέτοντας το προφίλ του μόνιμου του δημοσίου, καλούνται κάθε χρόνια να μπαλώσουν τις τρύπες που αφήνει πίσω της η εκάστοτε ηγεσία του Υπ. Παιδείας κατά τον σχεδιασμό για την πλήρωση των κενών θέσεων.

Παρότι όλοι αναγνωρίζουν το γεγονός καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν παγιδευτεί στον κύκλο των αναπληρωτών για πάνω από 10 χρόνια.

«Όλοι ξέρουν ότι καλύπτουμε ανάγκες υπαρκτές. Διαφορετικά δεν θα μας διόριζαν κάθε χρόνο. Όμως τι κάνουμε; Κάθε χρονιά αναπληρώνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Έχει διαλυθεί η ζωή μας, είμαστε με μία βαλίτσα στο χέρι. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός, όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας είναι προσωρινοί, ακόμα και οι σχέσεις μας. Πρέπει κάθε χρόνο να ξεκινάμε και πάλι από την αρχή», ανέφεραν οι ίδιοι στον «π» ζητώντας επιτέλους μόνιμους διορισμούς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ