29.11.2018 14:38

ΒΙΝΤΕΟ | Μαθητική πορεία για… ελάχιστους

Στο κενό το «κάλεσμα» για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις με επίκεντρο το Μακεδονικό

Την πλάτη στα καλέσματα για τη Μακεδονία γύρισε η πλειονότητα της μαθητικής κοινότητας του νησιού, αφού τελικά η πολυσυζητημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης δεν κατάφερε να προσελκύσει παραπάνω από 100 άτομα και όχι μόνο μαθητές.

Η κατά τα λοιπά ειρηνική πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκε προς το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο ύψος του Ξενοδοχείου «Χανδρής» και επέστρεψε και πάλι στο σημείο αφετηρίας εκεί όπου οι μαθητές με ελληνικές σημαίες και συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική» έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν ειρηνικά.

Γεγονός αποτελεί η παρουσία μέσα στην πορεία ατόμων που εμπλέκονται με την ακροδεξία κάτι που δημιούργησε προβληματισμό εκ των υστέρων ακόμα και στους ίδιους τους μαθητές που χωρίς σκοπιμότητες συμμετείχαν στην πορεία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ