29.1.2019 18:23

Αποστρατεύθηκε ένας άξιος… Χιώτης

Η Γαλλική Δημοκρατία αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά του, τον είχε τιμήσει με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Άμυνας

Ο συμπατριώτης μας υποστράτηγος Χρήστος Δρίβας που έκανε υπερήφανη την πατρίδα εντός κι εκτός συνόρων, είναι ανάμεσα στους 10 υποστράτηγους του Στρατού Ξηράς, που με απόφαση του ΣΑΓΕ κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσαντες την καριέρα τους.

Ο Χρήστος Δρίβας υπηρέτησε στην 96 ΑΔΤΕ ως υποδιοικητής της Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής με τον βαθμό του συνταγματάρχη κι αμέσως μετά την προαγωγή του υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις είτε του ΝΑΤΟ είτε του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου.

Χαρακτηριστικό γεγονός που αποτυπώνει την προσφορά του είναι η παρασημοφόρησή του με το Χρυσό Μετάλλιο Άμυνας που του απένειμε ως ύψιστη τιμή στο πρόσωπό του η Γαλλική Δημοκρατία.

Ο συμπατριώτης μας Χρήστος Δρίβας ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον τότε Διοικητή Philippe Ponties της EUFOR RCA έφεραν επιτυχώς εις πέρας την ανθρωπιστική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία προβάλλοντας έτσι τη χώρα μας και αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Δεν ήταν τυχαία εξάλλου η επιλογή του Ταξιάρχου Χρήστου Δρίβα ως Επιτελάρχη της EUFOR RCA ως προσωπική επιλογή του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος γνωρίζοντας τις ικανότητές του τον επέλεξε από την νεοσύστατη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Επιρροής ως Επιτελάρχη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ