12.10.2020 14:40

Ανάσα για τα νοικοκυριά της Χίου που έμειναν χωρίς ρεύμα

Δυνατότητα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής εφάπαξ ειδικού βοηθήματος (διαγραφή όλου ή μέρους του χρέους), αποκτούν δεκάδες νοικοκυριά της Χίου με χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παναγιώτη Μανδάλα αλλά και του υπεύθυνου του Κέντρου Κοινότητας Χίου Γιάννη Νέου. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το βοήθημα χορηγείται αποκλειστικά για την κύρια κατοικία του νοικοκυριού με εισοδηματικά κριτήρια ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού και τα περιουσιακά κριτήρια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας Χίου μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1) αίτηση τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν την

2) τελευταία δήλωση εισοδήματος (Ε1),

3) το Ε9,

4) το εκκαθαριστικό εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ,

5) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

6) γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α εφόσον υπάρχει άτομο ή άτομα με αναπηρία άνω του 67 % και βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, για την ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

–Αν η αίτηση γίνει δεκτή, τότε ο ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει την καταβολή του βοηθήματος και την επανασύνδεση (χωρίς τέλη επανασύνδεσης). Το ύψος του βοηθήματος καθορίζεται ως εξής:

Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, από 6.000 έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται το 75%, από 9.000 έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται το 50% της οφειλής και για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ