22.2.2019 6:43

7 + 1 Χρόνια Politischios.gr και «πολίτη»

Όταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2012 μία ομάδα δημοσιογράφων αποφάσισαν να βγάλουν στον διαδικτυακό «αέρα» το Politischios.gr, κανείς δεν φαντάζονταν πως θα εξελίσσονταν ένα τοπικού ενδιαφέροντος site.

Η μετάδοση της είδησης σε τοπικό επίπεδο έμπαινε σε μία νέα τροχιά, αυτή της άμεσης πληροφόρησης με πολυμεσικό τρόπο. Σημασία δεν είχε πλέον η μετάδοση με κείμενο, αλλά η μετάδοση της εικόνας και του βίντεο σε πραγματικό χρόνο από το σημείο του συμβάντος.

Ο στόχος ήταν, ο αναγνώστης, εντός κι εκτός Χίου, να μην περιμένει τα ξεπερασμένα τοπικά δελτία ειδήσεων ή τις έντυπες μορφές των τοπικών εφημερίδων την επόμενη ημέρα. 

Για να μπορέσει να στηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, απαιτήθηκε κόπος, χρόνος, ατελείωτα ξενύχτια και επενδύσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ σε εξοπλισμό. Υπήρξαν απογοητεύσεις, υπήρξαν λάθη, υπήρξαν παραλείψεις.

Στην αρχή ήρθε η απογοήτευση, ακόμα και εμείς οι ίδιοι αμφιβάλλαμε αν θα τα καταφέρουμε. Για δύο σχεδόν χρόνια η αμφιβολία ήταν διάχυτη ακόμα και μεταξύ μας.

Όμως σύντομα ήρθε η δικαίωση. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του politischios.gr έχουν τη χαρά να ανοίγουν εκείνα τον δρόμο και να ακολουθούν οι υπόλοιποι. Και αυτός ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με δάφνες.

Έπρεπε να παρθούν γενναίες αποφάσεις, όπως και πάρθηκαν. Μεταβήκαμε σε εβδομαδιαία έκδοση της έντυπης μορφής στις 22 Φεβρουαρίου 2018 για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του site, χτίσαμε νέες συνεργασίες και διακόψαμε όσες δεν ήταν επωφελείς για την επιχείρηση, προχωρήσαμε σε νέο σχεδιασμό, επενδύσαμε σε νέα τεχνολογικά μέσα, θέσαμε νέους στόχους και λάβαμε την απόφαση αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, ευχαριστώντας όσους παρέδωσαν τη σκυτάλη σε μία νέα γενιά ανθρώπων.

Κάπως έτσι η 22α Φεβρουαρίου 2019 βρίσκει τον «π» και το politischios.gr να στηρίζεται σε χέρια ανθρώπων που ηλικιακά δεν ξεπερνούν τα 35 χρόνια. Μία νέα γενιά ανθρώπων που δεν επενδύει στη δημοσιογραφία και στην αντίληψη περασμένων δεκαετιών όπου το μέσο έπρεπε να κατευθύνει την κοινή γνώμη.

Αλλάζουμε σελίδα, επενδύουμε σε νέες πρακτικές και τεχνολογίες στην καταγραφή και μετάδοση του ρεπορτάζ, προχωράμε μπροστά, αφήνουμε πίσω τα καλά και τα άσχημα και πατώντας γερά στα πόδια μας, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Μία αισιοδοξία που βασίζεται στην σταθερή πρωτιά του Politischios.gr σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μία αισιοδοξία που βασίζεται στις βραβεύσεις του «π» σε πανελλαδικό επίπεδο, μία αισιοδοξία που βασίζεται στην αναγνώριση των συναδέλφων των κεντρικών Μ.Μ.Ε. ότι Χίος σημαίνει «πολίτης» και «πολίτης» σημαίνει Χίος.

Με αυτά τα λόγια μπαίνουμε στον δεύτερο χρόνο της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας και στον 8ο  χρόνο λειτουργίας του politischios.gr, με τη μοναδική ευχή, αυτή η σχέση στήριξης και αγάπης μεταξύ «π» και αναγνωστών εντός κι εκτός Χίου να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ