20.6.2022 14:58

"Κάντε κάτι για να μην κλείσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Καρδαμύλων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των κατοίκων της Βόρειας Χίου ότι τα χωριά θα μείνουν χωρίς πυροσβεστική κάλυψη

Στην επιβεβαίωση του πρωινού ρεπορτάζ του Politischios.gr, για επικείμενο κλείσιμο του Πυροσβεστική Κλιμακίου των Καρδαμύλων από τον προσεχή Οκτώβρη, προχώρησε μέσα από δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο κλείσιμο, όχι μόνο θα υποβαθμίσει το χωριό αλλά θα αφήσει ακάλυπτη πυροσβεστικά όλη τη Βόρεια Χίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ οι επιπτώσεις θα φανούν και στην τοπική κοινωνία καθώς 18 Πυροσβέστες που διαμένουν στο χωριό θα αποχωρήσουν.

Το πρόβλημα

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα της μεταστέγασης ξεκίνησε από περίοικους που ζητούν την απομάκρυνση του κλιμακίου την τελευταία 10ετία, με την αιτιολογία της όχλησης από τα βαρέα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Το πιο σημαντικό όμως θέμα, είναι αυτό που έχει να κάνει με την ακαταλληλότητα του κτιρίου, αφού είναι δεδομένο ότι το δημοτικό ακίνητο λόγω της γειτνίασής του με τη θάλασσα έχει υποστεί σημαντικές φθορές ενώ κρίνεται πλέον ακατάλληλος για τα οχήματα και ο χώρος στάθμευσης, αφού ειδικά τον χειμώνα η θάλασσα είναι ένα με τη στεριά.

Προς αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε η παραχώρηση του χώρου του αγροτικού συναιτερισμού, ο οποίος όμως θα πρέπει να υποστεί επισκευές της τάξεως των 80.000 ευρώ, με τον Δήμο Χίου όμως να διαθέτει μόλις 30.000 ευρω.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βασιλάκης, πέρα από το γεγονός ότι έφερε τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών της, κατέστησε σαφές ότι οι κάτοικοι δεν θα αφήσουν το κλιμάκιο να φύγει από το χωριό τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ