21.6.2022 10:33

«Δεν έχουμε ούτε την ευθύνη, ούτε την αρμοδιότητα για το Π.Κ. Καρδαμύλων» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τι να κάνει δηλαδή η δημοτική αρχή;», διερωτήθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Χίου

Να ξεκαθαρίσει τον ρόλο του Δήμου, γύρω από το θέμα που έχει προκύψει με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων και την αναγκαιότητα μεταστέγασής του, επιχείρησε μέσα από σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως εξήγησε, ο Δήμος δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για να αποφασίσει ή να εκφράσει γνώμη για του που πρέπει να σταγαστεί ή να μεταστεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Καρδαμύλων, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα παλέψει για να διατηρηθεί στα Καρδάμυλα με κάθε τρόπο και μέσο.

«Γι αυτό δεν διαθέτουμε χρήματα»

Εξηγώντας για ποιο λόγο ο Δήμος δεν διαθέτει χρήματα για την επισκευή του κτιρίου του αγροτικού συνεταιρισμού, ώστε να μεταστεγαστεί σε αυτό το κτίριο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του χωριού, ο κ. Κάρμαντζης ανέφερε ότι, το συνολικό κόστος ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα και δεν νομιμοποιούμεθα να σπαταλήσουμε τα χρήματα των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση. Θα βάλουμε πλάτη στο μέτρο του δυνατού αλλά καλό είναι να περιορίσουν κάποιοι τα λόγια τους και να ξέρουν που πρέπει να απευθυνθούν», ανέφερε και εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο θέμα, αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αντιπολίτευση στον ίδιο και στη δημοτική αρχή.

Ήταν μία αντιπολιτευτική ευκαιρία απέναντι στον Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ