20.6.2022 6:12

Κλείνει από τον Οκτώβριο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Καρδαμύλων;

Η ακαταλληλότητα του κτιρίου και το κόστος μεταστέγασης τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργεία του

Προβληματισμό και ανησυχία για την πυροσβεστική κάλυψη της βόρειας Χίου, δημιουργεί η είδηση ότι από τον προσεχή Οκτώβριο, μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, αναμένεται να κλείσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο των Καρδαμύλων.

Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης, είναι η εδώ και αρκετό καιρό, προβληματική λειτουργία του Κλιμακίου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου όπου στεγάζεται.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προτάθηκε η μεταστέγαση της Υπηρεσίας στο Κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με την προϋπόθεση να γίνουν επισκευαστικές εργασίες ύψους 70.000 ευρώ, με τον Δήμο Χίου να διαθέτει μόλις 30.000 ευρώ.

Την είδηση, μετέφερε μέσα από ενημέρωσή του ο Καρδαμυλίτης Αλέξανδρος Καραμούζος, σημειώνοντας ότι αν τελικά αυτό ισχύσει στην πράξη τότε ολόκληρη η Βόρεια Χίου θα μείνει χωρίς κλιμάκιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά σημειώνει:

Η απόφαση είναι ειλημμένη και έχει παρθεί εδώ και καιρό.

Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρδαμύλων μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου ( Οκτώβριο ) κλείνει.

Ο λόγος που κλείνει είναι η ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει το σώμα.

Άραγε τι κάνουν για αυτό οι αρμόδιοι? Πως αντιδρούν?

ΤΙΠΟΤΑ.

Απλά ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ και θέλουν να το περάσουν μουλωχτά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Έτσι έκαναν και με το ανοικτό θέατρο το οποίο παραμένει κλειστό.

Προτάθηκε από το πυροσβεστικό σώμα η μεταστέγαση στο κτίριο του αγροτικού συνεταιρισμού Καρδαμύλων με την προϋπόθεση να γίνουν κάποιες επισκευές συνολικού κόστους 70.000 αλλά ο Δήμος Χίου διαθέτει μόνο 30.000 και έτσι το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα.

Κάποιες πληροφορίες ότι το εν λόγω κλιμάκιο θα μεταφερθεί στην Βολισσό πέφτουν στο κενό.

Το κλιμάκιο δεν μεταφέρεται διότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος . Καταργείται με αποτέλεσμα όλη η Βόρεια Χίος να μην διαθέτει κανένα πυροσβεστικό κλιμάκιο μιας και η Χίος για τους αρχόντους και τους τρανούς σταματά στο Βροντάδο και στην Λαγκάδα.

Η μόνη που δεν έχει ευθύνη η μάλλον έχει την μικρότερη ειναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου δεν είναι σημερινό. Χρόνια φωνάζουν οι πυροσβέστες για την επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα του χτιρίου αλλά χωρίς ανταπόκριση από τους αρχόντους......

Πραγματικά οι συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών μας είναι απάνθρωπες και μόνο ηρωικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τα χρόνια που 'εχομε το σώμα στα Καρδάμυλα παρατηρούμε μια απίστευτη προσφορά . Δεκάδες φωτιές σβήστηκαν εν τη γενέσει τους . Ο τοπικός μας πράσινος παραδεισένιος οικισμός του Γιόσωνα παραμένει πράσινος χάριν της πυροσβεστικής των Καρδαμύλων. Και όχι μόνο.

Δεν θέλω να έλθω σε αντιπαράθεση με κανένα Δήμο και με καμιά περιφέρεια . Αδιαφορώ και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην κλείσει το πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Εάν όμως δεν πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για να μην κλείσει το εν λόγω κλιμάκιο εκτός από ανίκανους θα τους χαρακτηρίσω και επικίνδυνους.

Τα Καρδάμυλα εδώ και χρόνια βιώνουν την απαξίωση.

Διαχρονικά οι αρχόντοι μας κλείσανε .

Το Ειρηνοδικείο και Τελωνείο Καρδαμύλων.

Τα γραφεία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Προσπάθησαν να κλείσουν τμήματα των σχολείων , τράπεζα, ΕΛΤΑ και αστυνομία.

Τελευταία έκλεισαν το ανοικτό θέατρο Καρδαμύλων ( Αδαμάντιος Λαιμος ) προκειμένου να αναβαπτισθεί το θέατρο Καστρομηνά της Χίου και που αποτελεί το κόσμημα του Αιγαίου.

Ως πότε τα Καρδάμυλα και η Βόρεια Χίος θα βιώνει αυτή την υποβάθμιση?

Ως πότε θα ανεχόμαστε τον Καλικράτη και δεν θα κάνομε πράξη τον δικό μας ανεξάρτητο δήμο της Βορείου Χίου?

Ως πότε ?????

Εάν αφήσομε να κλείσει το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρδαμύλων θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Εμαθα ότι ο υπεύθυνος για να βρεθεί κατάλληλος χώρος είναι ο Δήμος.

Αδιαφορώ.

Το ζητούμενο είναι να μην κλείσει το τόσης πολλής ζωτικής σημασίας σώμα.

Γρηγορείτε διότι ο Οκτώβρης είναι κοντά.....

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ