12.12.2018 10:49

«Θέμα του ΔΕΔΔΗΕ και όχι της ΔΕΗ οι διακοπές ρεύματος»

Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Σταθμού Παραγωγής της Χίου Γιώργος Τσατσαρώνης μιλά στον «π» κι εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί

Τη σιωπή του έπειτα από 2 εβδομάδες καθημερινών διακοπών ρεύματος σπάει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής ρεύματος της Χίου Γιώργος Τσατσαρώνης κι εξηγεί που οφείλονται οι διακοπές ρεύματος, οι αυξομειώσεις τάσεων και τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού.

Η ευθύνη στον Διαχειριστή του Δικτύου

Όπως εξήγησε ο κ. Τσατσαρώνης τα έντονα προβλήματα ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου κι έκτοτε επαναλαμβάνονται διαρκώς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά δεν οφείλονται στη ΔΕΗ και στον Σταθμό Παραγωγής της Χίου αλλά στο δίκτυο διανομής ρεύματος για το οποίο υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Όσα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, με εξαίρεση το χθεσινό της 11ης Δεκεμβρίου, οφείλονται αποκλειστικά σε βραχυκυκλώματα του δικτύου. Όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο ο σταθμός μας αντιδρά αυτόματα για να μπορέσει να προστατεύσει τα μηχανήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του. Άρα δεν είναι θέμα δικό μας οι διακοπές», ανέφερε ο κ. Τσατσαρώνης, προσθέτοντας ότι υπάρχει απόλυτη επάρκεια ισχύος για τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες.

Η ευθύνη της ΔΕΗ

Ο κ. Τσατσαρώνης επεσήμανε ότι η μοναδική φορά που υπήρξε διακοπή ρεύματος με ευθύνη της ΔΕΗ ήταν στις 17:23 το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου, όπου υπήρξε απώλεια ισχύος σε 6 γραμμές, με τη μεγαλύτερη χρονικά διακοπή ρεύματος να διαρκεί για 13 λεπτά. Τέλος εξήγησε ότι οι εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιούνται μέσα στο εργοστάσιο, δεν σχετίζονται σε καμία των περιπτώσεων με τις διακοπές ρεύματος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ