25.6.2023 23:14

Εκλογές 2023: Αλέξης Τσίπρας – «Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

«Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων αποτελεί αρνητική εξέλιξη»

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής, στις δηλώσεις του για τα αποτελέσματα των εκλογών, μίλησε για μια «σοβαρή εκλογική ήττα» και έθεσε τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για το προοδευτικό χώρο. Κι αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ήταν η πιο δύσκολη αλλά και πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για εμάς… Έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα. Όμως το αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για τη δημοκρατία. Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη, αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη» είπε.

«Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά. Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που μας ανέθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Και έκλεισε με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Θα βάλουμε μπροστά τις εργασίες για να πάρουμε αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους. Είναι αυτονόητο πως σε αυτή τη διεργασία ανασυγκρότησης θα θέσω των εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ