13.7.2025 12:03

Πλήθος πιστών στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου

Μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, του διορατικού (+1994), εις τον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Χίου, την Παρασκευή 11 Ιουλίου, το εσπέρας και ώρα 8:30 μμ, Ετελέστη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχείᾳ, η Ιερά Αγρυπνία με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο οποίος συμπροσευχήθηκε στο Ιερό Βήμα.  Με λόγια απλά αλλά βαθιά, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις κεφαλαιώδεις αρετές του μοναχού, στην Υπακοή, Παρθενία και Ακτημοσύνη. Συνεχίζοντας είπε ότι οι βασικές αρετές της μοναχικής ζωής μπορούν να εφαρμοστούν και στον έγγαμο βίο, μετατρέποντας την ακτημοσύνη σε ελεημοσύνη, μένοντας πιστοί οι σύζυγοι στο μυστήριο του Γάμου και υπακούοντας ο ένας στον άλλον.

Στον Ναό τίθεται για προσκύνηση, η Αγία εικόνα του Οσίου Πατρός, την οποία προσέφερε εις τον Ιερόν Ναό, προς ευλογία και προσκύνηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την ευλογητή επίσκεψη του εις Χίο.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Ιερά Αγρυπνία, αποκομίζοντας πνευματική ενίσχυση από τον Άγιο Παΐσιο μέσω της πίστης και της προσευχής, καθώς οι πιστοί τον επικαλούνται ως μεσίτη προς τον Θεό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ