14.5.2023 12:47

Λαμπρά «Ισιδώρια» με ανέγερση Ιερού Ναού στο όνομα του Αγίου Ισιδώρου στην Αφρική – Βίντεο

Μία εξαιρετική εκκλησιαστική είδηση, με αφορμή τα Ισιδώρια 2023, δηλαδή τις εκκλησιαστικές εορτές προς δόξα του Πρωτομάρτυρα και Πολιούχου της Χίου Αγίου Ισιδώρου, έκανε γνωστή από την κεντρική πλατεία της πόλης, ο Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος.

Μιλώντας στους πιστούς, ο Χιώτης Ιεράρχης, ανέλυσε την ζωή και τον βίο του πρωτομάρτυρα Αγίου, λέγοντας ότι ξεκίνησε από την Αίγυπτο για να μαρτυρήσει στο νησί της Χίου.

Αυτή την ιστορική διαδρομή, έρχεται να αναδείξει η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου να αναγείρει Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου Ισιδώρου, σε κάποια από τις επαρχίες του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία του λειψάνου του Αγίου που ξεκίνησε από την βρύση Μελέκ Πασά (τόπο μαρτυρίου νεομαρτύρων) έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών αλλά και των αρχών του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ