22.9.2022 18:50

Στο στόχαστρο Μισετζή τα άδεια έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Με επιστολή του στον Παύλο Καλογεράκη ζητά στοιχεία για το ποιοι σύμβουλοι απουσιάζουν αδικαιολογήτως και ποια μέτρα έχει λάβει γι αυτό

Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεδριάζει το όργανο καθώς και η εικόνα των άδειων εδράνων, προκάλεσε την παρέμβαση του επιλαχόντα Δημοτικού Συμβούλου της "Συμμαχίας Αξιών" Γιάννη Μισετζή, ο οποίος με επιστολή του στον Παύλο Καλογεράκη ζητά να του κοινοποιηθεί η λίστα με τις απουσίες αλλά και τα αντίγραφα όλων των έγγραφων ενημερώσεων στις οποίες έχει προβεί προς εποπτικά όργανα από την εκλογή της δημοτικής αρχής μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. Χίου

όπως πολύ καλά γνωρίζετε το άρθρο 68 του ν. 3852/2010 το οποίο και παραθέτω στη συνέχεια αυτούσιο  σας υποχρεώνει και σας επιφορτίζει με την  έγγραφη ενημέρωση 

των αρμόδιων Εποπτικών Οργάνων Τ.Α. τα οποία δύνανται να    επιβάλλουν πειθαρχικές  ποινές έως και αυτης της έκπτωσης από το αξίωμα  για όσους Δημοτικούς συμβούλους   απουσιάζουν αδικαιολόγητα σε 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις ή εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους για διάστημα πέραν  των 3 μηνών . (άρθρο 234 ν.3852/2010) ή οπως αυτο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με το άρθρο 123 .

 Επειδή η εικόνα του Δ.Σ. κατα γενική ομολογία αλλά και συμφωνα και με πρόσφατες δικες σας δηλώσεις είναι απαράδεκτη  απο άποψη συμμετοχών  και

Επειδή έχω το έννομο δικαίωμα ως α΄επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος  Χίου παρακαλω να μου κοινοποιήσετε λίστα με τις απουσίες από τις συνεδριάσεις των  Διοικητικών Συμβουλίων  των Συμβούλων όλων των συνδυασμών αλλά και αντίγραφα όλων των έγγραφων ενημερώσεων στις οποίες έχετε προβεί - ως οφείλετε- προς τα αρμόδια Εποπτικά Όργανα όλο αυτο το διάστημα από την εκλογή της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα.

Με τιμή 

Γιάννης Ν. Μισετζής 

α΄επιλαχών Δημοτικος Συμβουλος Δ.Ε. Χίου


Άρθρο 68

Υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων

1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντα τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβούλιο.

2. Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.

3. Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.

4. Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.

5. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ